Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Bernard a întrebat

Care este comisionul pe care l-ai plati unei agentii imobiliare?

publicat pe 10 feb. 2014 in categoria Cumpărători

Avand in vedere ca de fiecare data se declanseaza un razboi cand vine vorba de plata comisionului de intermediere catre agentiile imobiliare as dori sa stiu, in opinia dvs de cumparatori, care este suma/procentul pe care ati fi dispus sa-l platiti pentru cel care va gaseste casa fara sa aveti nici o remuscare sau intrebari suplimentare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
82 răspunsuri de la cititori
Costel a răspuns:
14 ian. 2015

"Speta" e foarte simpla: esti de acord sa-ti fie prezentata proprietatea de catre agent doar dupa ce te-ai inteles la comision. Daca nu te intelegi, de ce nu incerci la o alta agentie? Sau, de ce nu te descurci singur, fara sa platesti? Sau sa gasesti proprietati pentru care nu trebuie sa platesti comision la cumparare (SURPRIZA: exista multe astfel de proprietati la vanzare, listate de agenti care reprezinta in mod exclusiv vanzatorii)?
Crezi ca ai putea manca la un restaurant o friptura platind doar pretul de achizitie al carnii cumparate de la Piata Obor?...
Cert este ca noi, romanii, inca nu suntem de acord ca "nu exista ieftin si bun"; pe de alta parte, intr-adevar, "nu tot ce e scump e si bun"...
Dar, Slava Domnului, intre atatea agentii si agenti imobiliari, exista si PROFESIONISTI. Depinde de fiecare dintre consumatorii de servicii imobiliare (fie vanzatori, fie cumparartori), daca doreste si are rabdarea sa-i gaseasca, sa-i compare si sa-l aleaga pe cel mai potrivit ca raport calitate/pret.