Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Bernard a întrebat

Care este comisionul pe care l-ai plati unei agentii imobiliare?

publicat pe 10 Feb 2014 in categoria Cumpărători

Avand in vedere ca de fiecare data se declanseaza un razboi cand vine vorba de plata comisionului de intermediere catre agentiile imobiliare as dori sa stiu, in opinia dvs de cumparatori, care este suma/procentul pe care ati fi dispus sa-l platiti pentru cel care va gaseste casa fara sa aveti nici o remuscare sau intrebari suplimentare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la experți 96 răspunsuri de la cititori
MarianD a răspuns:
9 Jul 2014

de fapt este vorba despre "old habbit die hard" - acei bani castigati usor in perioada 2004 - 2007 si de faptul ca pana la urma sunt bani NEMUNCITI, dar nu e fraier cel care cere...
am vazut avocati ce se indeletniceau cu imobiliare tocmai din acest motiv. Asa era atunci.. acum incercam sa ne mentinem privilegiile
1. la o vanzare de 60000 eur asa cum s-a precizat mai sus se platesc acei 3600 Eur din banii cumparatorului => pretul este de 56400 - sesizati diferenta va rog(in cat timp agonisiti cei 3600EUR pentru comision?)
2. la cei 3600Eur platiti am pretentia sa fiu tratat cu respect si sa mi se furnizeze informatii CORECTE - nu genul UNIRIIVitan sau metroul la 2 minute - cu masina ;)
3. in tarile unde exista aceasta MESERIE de ag. imobiliar si se fac si oarece cursuri, practic agentul se ocupa DE TOT de la AVC la CVC si intabulare, semnarea PV de predare-primire chei etc...
pe aici se plateste comision odata cu AVC si gata!!! am mai vazut si agenti care mai insotesc partile la notar: dau buna ziua si in 10 minute au disparut - putin respect va rog!
4. exista anunturi ce par atragatoare si cand se cer informatii se serveste placa ne pare rau - s-a dat, dar avem unul „asemanator in zona" - da! seamana cu glumele de la radio Erevan, numai ca se glumeste pe buzunarul cumparatorului!

ce se intelege prin a „rezista in piata"? perpetuarea bulei imobiliare dincolo de orice limita sustenabila? vorbim aici de imobile vechi de peste 40 ani cu preturi mult peste orice calcul financiar- contabil sau despre ansambluri rezidentiale „prin porumb" unde profitul are 3 cifre: in conditiile acestea rezistenta se traduce prin furt pur si simplu - iau de la cei ce cumpara ca tot da bani ce mai conteaza 2-3000 eur in plus.
George, mai sus, a fost delicat...

ca sa raspund strict la intrebarea Care este comisionul pe care l-ai plati unei agentii imobiliare?
serviciul de a ma suna si a oferi informatii reale si concrete, stabilirea unei „vizionari", semnarea unui AVC ar trebui sa fie gratis. da, stiu ca presupune multa munca de teren.
apoi intocmirea unei procuri prin care agentul preia sarcina de a face trecerea proprietatii de la vanzator la cumparator si tot ceea ce tine de intermediere, da! as plati 1,5-3%.

Concluzie:
stabiliti ce zona va intereseaza
scrieti biletele cu PARTICULAR cumpar in zona......
luati-va 1 zi de concediu si puneti biletele in toate locurile unde credeti ca v-ar place sa cumparati - repetati figura dupa o luna si inca o data - pana la urma este vorba de banii fiecaruia, nu?

0