Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Liana Gurzun a întrebat

Care optiune este mai buna pentru investitie

publicat pe 16 ian. 2019 in categoria Investiții

Buna ziua, avem la dispozitie cumpararea a trei garsoniere pe acelasi palier, etaj 1, intr-un bloc nou din Militari Residense, langa Ball Room, sau achizitia unui apartamanet de 80 m2 chiar langa Metrou Intercontinental, in valoare de 80.000 euro versus 75.000 cele 3 garsoniere. Intentionam sa le inchiriem, iar pentru garsoniere agentul imobiliar este dispus sa se ocupe de garsoniere pentru inchirierea in sistem hotelier. Este dispus sa garantez, contractual, fara alte costuri, 2000 lei/garsoniera. Pe de alta parte apartamentul de 4 camere de la Inter, situat la etajul 3 al unui bloc din 1936, dar care are intrarea printr-un hotel spectaculos ca si prezentare, necesita diverse investitii luate de la 0 ( depunere dosar gaze, trasa instalatia de gaze, centrale, aere conditionate, tras apa, renovat, etc). Apartamentul este clasificat ca si birouri. Pretul pietii de inchiriere in zona pare a fi 700 euro dar nu ne este clar daca si pentru birouri este acelasi plafon de pret.
Ce ne sfatuiti dumneavoastra, sa achizitionam garsonierele, care necesita o investitie in mobila/electrocasnice de undeva la 6-7000 euro, sau apartamentul cu cheltuieli undeva la aceeasi suma?
Multumim frumos!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Anca Toma a răspuns:
17 ian. 2019
  • imobiliare.ro

Fiecare optiune - garsoniere in bloc nou situat periferic, respectiv apartament in bloc vechi situate ultracentral- aduce plusuri si minusuri pe care fiecare cumparator le evalueaza dupa propriile asteptari si nevoi. Pornind de la detalile furnizate de dumnevoastra, dorim sa punctam totusi cateva aspecte:
- bugetul calculat pentru investitia initiala (punerea in piata) pentru cele doua variante - trebuie alocata atentie sporita necesitatilor de renovare / amenajare a unui apartament vechi - intelegem ca trebuie conectat la utilitati; partea aceasta este foarte costitisitoare atat financiar, cat si ca durata. Daca apartamentul din centru nu a avut utilitati pana acum, este posibil ca acesta sa necesite o renovare mult mai complexa. De aceea este important sa va consultati si cu o persoana din domeniul constructiilor. Ulterior amenjarii, cel mai probabil si acest spatiu va trebui mobilat si utilat. In cazul cele 3 garsoniere, nu exista costuri de renovare, iar parte de mobilare / utilare trebuie sa tina cont si de potentialii chiriasi carora va adresati (este posibil sa cheltuiti 6000-7000 E, insa consideram ca se poate rezolva partea aceasta si cu jumatate din suma - depinde asteptarile fiecaruia cu privire la design / confort / utilizatori)
- achizitia unui singur imobil In scopul inchirierii se poate dovedi mai confortabila pentru proprietar (varianta a doua presupune, cel putin la nivel general, 3 contracte de inchiriere, trei raporturi juridice independente). Aici intelegem ca agentul este dispus sa se ocupe de partea aceasta, ceea ce este intradevar un plus.
- in cazul cladirilor vechi, este indicat sa se acorde o atentie sporita istoricului si statutului juridic al acestora: risc seismic, restrictii de reamenajare interior / exterior s.a. Poate ajuta si sa discutati in prealabil si cu ceialalti proprietari din imobil.
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, ne dorim ca experienta de achizitie sa fie una pozitiva de la inceput pana la final, iar rezultatul sa fie exact cel pe care vi-l doriti.