Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Mioara a întrebat

Cat trebuie sa mai asteptam pentru o reducere de 30-50% a preturilor?

publicat pe 5 dec. 2011 in categoria Cumpărători

Cat trebuie sa mai asteptam pentru o reducere de 30-50% a preturilor?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
25 ian. 2012

1. Depinde la ce parte a pieței vă referiți. Dacă vorbiți de segmentul rezidențial și apartamentele vechi, atunci răspunsul este că vom afla anu acesta. Dacă este vorba despre alte segmente, am nevoie de mai multe informații pentru a vă putea răspunde.
2. Există deja investitori care au cumpărat pachete de 50-100 de apartamnte noi la 600-700 Euro/mp. Dar acesta nu sunt localizate în centru, doar la periferie.
3. Dacă băncile decid să își „curețe” portofoliul de tot felul de credite „problematice” pe care le au, atunci prețurile vor scădea, cu mai mult de 30-50%. Dar nu sunt încă sigur că vor alege această opțiune.
4. În ziua de astăzi există și oportunități, dacă vă uitați la ofertele prin „executare silită”.
5. Economia română s-a stabilizat mai mult sau mai puțin, astfel că nu va exista o presiune economică adițională pentru ca prețurile să scadă la jumătate. Dacă asta se va întâmpla, va fi alegerea bancherilor. Dacă bancherii spun „nu” vânzărilor în masă, prețurile vor continua să scadă, până să ajungă la nivelul cererii. Dacă acest trend se menține un an, nu se poate ajunge la o deducere de 30%. Dacă tendința continuă pentru încă 3 ani, este foarte posibil (dar în acest scenariu de încă 3 ani de criză economică, mă îndoiesc că veți mai considera proprietatea atractivă, doar pentru că este cu 30% mai ieftină).