Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
cristina a întrebat

caut agent imobiliar care percepe mai mic comision la inchirierea unui apartament cu 2 camare

publicat pe 28 aug. 2014 in categoria Agenții

caut agent imobiliar care percepe mai mic comision la inchirierea unui apartament cu 2 camare

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
13 răspunsuri de la cititori
mkm a răspuns:
2 oct. 2014

Stimata doamna Mihaela, dar dumneavoasta cum ii asigurati pe chiriasi ca nu o sa incalcati cele 5 puncte enumerate de doamna Maria Morar ? Imi cer scuze probabil cei ce se simt o sa sara ca arsi dar 90% dintre proprietari habar nu au cati bani sa ceara pe un apartament/teren/casa iar daca un agent imobiliar nu ii aduce cu picioarele pe pamant risca sa stea cu ele pe piata la nesfarsit, cunosc multe cazuri.
Sa va dau un exemplu: Cunosc o doamna care sub nicio forma nu vroia sa ofere comision agentiilor imobiliare pe aceleasi motive invocate de dvs. si a stat 2 luni pe piata cu garsoniera fara sa o inchirieze, timp in care a pierdut cel putin 400 euro, bani pe care ii putea primi daca ar fi colaborat cu o agentie imobiliara. Zgarcenia tipica a romanilor defapt ii face sa piarda mai mult decat au de castigat.

Si apropo de garantii, un agent nu poate garanta si nu are de unde sa stie ca un chirias vine astazi sta o luna si apoi pleaca. La fel de bine nici dumneavoastra daca inchiriati pe particular nu o sa aveti siguranta. Diferenta dintre particular si agentie o face timpul de inchiriere/vanzare a unui imobil, timp pe care nu l-ati mai irosi daca ati colabora cu o agentie.
Probabil o sa spuneti ca lucrez la agentie si tin partea colegilor din bransa. O sa va raspund: DA! Lucrez intr-o agentie imobiliara si ma ocup de vanzari terenuri, colaborez doar cu cei ce platesc comision 3%. Sunt unul dintre agentii satui de idei de genul "dar ce faci ptr 3%, ca m-ai adus pana aici si atat" sau "nu se mai percepe demult 3%". Mai vad fel si fel de discutii pe aici, deja site-ul asta s-a transformat intr-un forum pe care fel si fel de indivizi/individe se plang incotinuu de parca ati fi un cor de bocitoare. Este adevarat sunt si multi agenti prosti care chiar merita facuti de ras dar sunt si agenti foarte buni despre care nu am vazut un cuvant de lauda. Ideea e urmatoarea: toti ati vrea un agent bun sa va ajute in vanzare/inchiriere/cumparare dar daca se poate sa nu platiti deloc, eventual vreo 100 euro comision. Pai nu fratilor, calitatea se plateste, asa ca incetati cu prostii de genul "caut agent care ia cel mai mic comision" pentru ca o sa dati de toti prostii din domeniu dupa care o sa sariti in sus ca agentii nu isi fac treaba. Un agent bun nu se injoseste si nu negociaza la comision.