Onica Viorel a întrebat

Cine plateste comisionul agentiei?

publicat pe 24 Feb 2019 in categoria Chiriași

Buna ziua! In cazul in care doresc sa inchiriez unul dintre apartamentele din anunturile de pe acest site, cine este dator sa plateasca comisionul agentiei? Eu ca viitor chirias pentru ca am gasit anuntul pe acest site, sau proprietarul care a beneficiat propriu zis de serviciile agentiei? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
avatar
Martha Popa a răspuns:
24 Feb 2019
  • TOTAL HOUSE IMOB &SERVICES SRL
  • OWNER
  • Ploiesti

Buna ziua, daca dumneavoastra ati gasit un anunt care apartine unei agentii, iar vizionarea s-a facut prin intermediul agentiei ,( in situatia in care agentia se ocupa de intermediere deschisa ), atat dumneavoastra cat si proprietarul trebuie sa platiti cota parte de comision.
In situatia in care agentia are contract semnat cu proprietarul ,dumneavoastra trebuie sa intrebati agentia ce tip de contract are cu proprietarul.
Daca este de exclusivitate plateste doar proprietarul ,iar daca este de exclusivitate pe client si la vizionare dumneavoastra ati semnat o fisa de vizionare(sau urmeaza sa semnati o fisa de vizionare) ,atunci trebuie sa platiti si dumneavoastra comisionul.
Daca in anuntul din portal ati gasit comision x% platibil agentiei de catre chirias , atunci dumneavoastra va aflati in situatia unui contract de intermediere deschisa pt care platiti agentiei cota parte de comision.
Deci , depinde de ce scrie in anunt, sau ce a spus agentul la vizionare dar si de tipul de contract pe care proprietarul l-a semnat in prealabil cu agentia.Oricum si daca reveniti ulterior la acel proprietar incercand sa sariti agentia ,avand in prealabil un contract de exclusivitate pe client semnat la vizionare ,tot trebuie conform contractului sa platiti agentiei cota parte de comision.In situatia in care nu vreti sa il semnati ,este posibil sa nu parcurgeti vizionarea.

Raporteaza

0