Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Geambazu Domnica a întrebat

Comision agenție imobiliară

publicat pe 7 apr. 2020 in categoria Agenții

Buna dimineata.Am găsit o casa pe care doresc sa o închiriez.Am sunat si a raspuns o doamna din partea unei agenții.Ne-a pus in legatura cu proprietarii,si am fost sa vedem casa.l,dansa neiesind din cauza Covid19.Am negociat chiria direct cu proprietariizinsa dansa a mai transmis câteva solicitări….se tot oferea sa ne ajute desi am solicitat să discutăm direct.A trimis contractultot dansa, pe o valoare mai mare a chiriei ,motivand ca asa a inteles….a modificat ulterior.
Acum la semnarea contractului, ne spune de comisionul ei de 50 % din valoarea chiriei, de care nu am auzit până acum. Chiria fiind de 1300 euro, ne cere 650 euro, si a facut un discount de 150 euro pt ca nu a iesit din casa.
Cum este posibil sa ceara 500 euro pentru 3 telefoane ? Noi am gasit casa, dansa nu a făcut nimic pentru noi.
În niciun moment nu a spus nimic ca vom avea de achitat si noi un comison….mai ales că nu a făcut nicio cautare pemtru noi…noi am gasit!
Susține că pe site apare…am.veriifcaf de 1000 ori…pe site,cel puțin pe.mobil nu apare aceasta informatie. Dansa nu stiu unde intra,pe ce site.
Nu ar fi trebuit să ne spună de la.incepiut la ce sa ne asteptam? Nu ar fi trebuit să încheiem un contract de reprezentare?
Ce facem in aceasta situatie? Nu vrem nici sa ne facem de râs, pentru că suntem persoane cunoscute in Constanta ,însă nici sa ne ia de " prosti"….sa ne ceara 500 euro pentru că a dat 2 telefoane…in rest nimic !
Va rugam sa ne ajutati cu un sfat, eventual daca exista o legislație in acest sens sa o putem citi.
Va multumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cu respect ,
Domnica Geambazu
0728878001

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
9 apr. 2020
  • imobiliare.ro

Traversam o perioada speciala care ne constrange, pe fiecare dintre noi, sa ne ajustam activitatile si serviciile.
Intelegem argumentele dumneavoastra: ati facut demersurile independent, ati negociat direct cu proprietarul, nu ati fost informata corect / complet cu privire la comision, nu exista un contract semnat intre client si agentie (acest aspect ni se pare cel mai important, insa nu l-am pozitionat la inceput pentru ca ne aflam totusi in conditii foarte atipice).
Pe de alta parte, agentia respectiva este cea care promova anuntul – aceasta implica costuri financiare, dar si timp, resurse umane etc.; fara promovarea respectiva, proprietatea nu ar fi ajuns in atentia dumneavoastra. Agentia este cea care a raspuns initial si v-a pus in legatura cu proprietarii.
Luand in considerare cele de mai sus (aspecte pozitive si negative), suntem de parere ca puteti incerca sa mai negociati cu agentia pentru a ajunge la o solutie de compromis – ajustarea comisionului astfel incat acesta sa reflecte atat asteptarile dumneavoastra, cat si cuantumul si calitatea serviciilor primite.