Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Geambazu Domnica a întrebat

Comision agenție imobiliară

publicat pe 7 apr. 2020 in categoria Agenții

Buna dimineata.Am găsit o casa pe care doresc sa o închiriez.Am sunat si a raspuns o doamna din partea unei agenții.Ne-a pus in legatura cu proprietarii,si am fost sa vedem casa.l,dansa neiesind din cauza Covid19.Am negociat chiria direct cu proprietariizinsa dansa a mai transmis câteva solicitări….se tot oferea sa ne ajute desi am solicitat să discutăm direct.A trimis contractultot dansa, pe o valoare mai mare a chiriei ,motivand ca asa a inteles….a modificat ulterior.
Acum la semnarea contractului, ne spune de comisionul ei de 50 % din valoarea chiriei, de care nu am auzit până acum. Chiria fiind de 1300 euro, ne cere 650 euro, si a facut un discount de 150 euro pt ca nu a iesit din casa.
Cum este posibil sa ceara 500 euro pentru 3 telefoane ? Noi am gasit casa, dansa nu a făcut nimic pentru noi.
În niciun moment nu a spus nimic ca vom avea de achitat si noi un comison….mai ales că nu a făcut nicio cautare pemtru noi…noi am gasit!
Susține că pe site apare…am.veriifcaf de 1000 ori…pe site,cel puțin pe.mobil nu apare aceasta informatie. Dansa nu stiu unde intra,pe ce site.
Nu ar fi trebuit să ne spună de la.incepiut la ce sa ne asteptam? Nu ar fi trebuit să încheiem un contract de reprezentare?
Ce facem in aceasta situatie? Nu vrem nici sa ne facem de râs, pentru că suntem persoane cunoscute in Constanta ,însă nici sa ne ia de " prosti"….sa ne ceara 500 euro pentru că a dat 2 telefoane…in rest nimic !
Va rugam sa ne ajutati cu un sfat, eventual daca exista o legislație in acest sens sa o putem citi.
Va multumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cu respect ,
Domnica Geambazu
0728878001

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
CONSTANTINESCU CRISTINA a răspuns:
10 apr. 2020
  • SC FAMILY CASA IMOB SRL
  • Manager- broker imobiliar
  • Targoviste

Buna seara! Oferta de inchiriere casa a fost promovata de agentul despre care vorbiti pe un site sau mai multe site-uri de imobiliare, altfel dumneavoastra nu ati fi avut cum sa o vedeti. Deci agentul a muncit pentru a publica oferta. Cu siguranta ca in dreptul ofertei, sau cel mai probabil sub descrierea ofertei a aparut si explicatia ca oferta apartine unei agentii. In general in toata Romania dar si peste hotare, in cadrul chiriilor atat proprietarul cat si chiriasul platesc un comision catre agentie de 50% din prima chirie. Singura greseala a colegei mele este faptul ca nu v-a spus de la inceput de acest comision, chiar daca el era publicat in anunt. In rest, da, trebuie platit comisionul catre agentie.

  • Rating răspuns -/-
  • 0 evaluări