Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Georgescu Bogdan a întrebat

Comision la inchiriere

publicat pe 31 Jan 2019 in categoria Cumpărători

Buna seara, am observat ca in multe dintre anunturi scrie ca trebuie platit un comision de 50% din suma primei luni de chirie. Cum functioneaza acest lucru? Trebuie platit o singura data sau pe fiecare luna ?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
4 răspunsuri de la experți 6 răspunsuri de la cititori
avatar
Martha Popa a răspuns:
31 Jan 2019
  • TOTAL HOUSE IMOB &SERVICES SRL
  • OWNER
  • Ploiesti

Buna ziua, anunturile care mentioneaza despre comision sunt de la agentiile imobiliare.Comisionul se plateste la finalul operatiunii de aducere a clientului final care va semna contractul.
Comisionul ca si procent sau modul in care se ofera unei agentii comision difera de la agentie la agentie.
De cele mai multe ori cei 50% se refera la cota parte pe care clientul o are de dat agentului/agentiei pentru acest serviciu si se plateste o singura data ,la inceput .
In situatia in care o agentie se va ocupa ulterior gasirii chiriasului si de administrarea proprietatii pe toata perioada contractuala pe care chiriasul a semnat-o cu proprietarul atunci pot fi posibile extra costuri periodice pentru acest serviciu ,costuri pe care proprietarul le plateste agentiei si nu chiriasul .
.Cu siguranta insa, puteti intreba si afla daca acea agentie ofera aceste servicii extra fata de cel de gasire plasare chiriasi si ce extracosturi ar genera pe luna/an.

Raporteaza

0