Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Laura Dim a întrebat

Constructie casa

publicat pe 27 Jan 2022 in categoria Proprietari

Se doreste constructia unei noi case pe locul in care este momentan o casa veche, batraneasca. De la primarie stim ca pe teren figureaza o constructie, dar nu exista alte acte pe acea constructie. Este necesara aprobare pentru demolarea casei vechi si aprobare pentru constructia casei noi? De la primaria nu au reusit sa ne lamureasca.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
3 Feb 2022
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat secțiunii noastre de consultanta.
Din detaliile furnizate, deducem ca aceasta casa veche este inregistrata la autoritatile locale, ceea ce, din punctul nostru de vedere, inseamna ca nu veti putea obtine autorizatia de constructie (care este necesara) pentru un nou proiect, amplasat in acelasi loc. Prin urmare, consideram ca trebuie clarificata mai intai situatia terenului, respectiv a casei vechi, ceea ce va implica si o autorizatie de demolare.
Recomandarea noastra este sa apelati direct la un specialist in domeniu (firma de cadastru, arhitectura sau constructii care ofera pachete complete de servicii – lucrari cadastrale, autorizatii, proiectare etc.). Acesta va poate aduce clarificari si, din experientele proprii, va poate prezenta optiuni eficiente de solutionare.
In plus, puteti face o solicitare scrisa catre primarie, astfel incat sa vi se ofere un punct de vedere oficial, in scris, cu privire la situatia cu care va confruntati (acesta, foarte probabil, va fi mult mai bine documentat).
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.