Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Petronel Giani a întrebat

Constructie pe terenul altui proprietar

publicat pe 7 mai 2019 in categoria Proprietari

Am acte pe casa, dar nu si pe teren. Fostul proprietar a decedat. Mai are un nepot care nu are nici un fel de drept si nici acte pe teren
Cum pot obține un minim de teren pentru a-mi putea face gard?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
8 mai 2019
  • imobiliare.ro

Consideram ca situatia cu care va confruntati este de natura juridica. De aceea, va sfatuim ca, inainte de orice demers, sa consultati un specialist (consilier juridic / avocat); chiar daca nu apelati la servicii juridice permanente, informatiile obtinute intr-o sedinta de consiliere cu siguranta va vor ajuta sa va clarificati asupra demersurilor pe care trebuie sa le intreprindeti.
Din informatiile transmise, intelegem ca detineti documente pentru casa. La baza documentelor constructiei (plecam de la premisa ca aveti un dosar complet), sta si dreptul de folosinta a terenului (oricare ar fi contractul respectiv). Consideram ca prioritate este restabilirea dreptului de folosinta asupra terenului si, in functie de acest drept, veti putea face, ulterior, si imprejmuirea. Un specialist in drept, cu siguranta va va indica si explica variantele disponibile in acest sens.