Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Geo a întrebat

Contract de Inchiriere

publicat pe 11 Jan 2019 in categoria Cumpărători

Buna seara din nou…va rog sa ma lamuriti…deci eu am facut contractul de Inchiriere apartament sunt Proprietar si dupa cum am inteles de la dvs nu se mai inregistreaza la fis ci ci ttebuie sa fac declaratia de venit pentru a plati imopzit …asta am inteles dar vreau sa ma ajutati …daca nu inregistrez contractul este legal?? In cazul in care am probleme cu chiriasii si contractul nu este legalizat c procedez?cum trebuie sa fac…ast un raspuns detaliat va rog.multumesc anticipat!!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Aura Popa a răspuns:
11 Jan 2019
  • Startimob
  • Broker imobiliar
  • Brasov

Buna ziua, inregistrarea contractului de inchiriere la Finante prin depunerea declaratiei unice este doar in scop legal de a nu face evaziune fiscala prin nedeclararea veniturilor din cedarea bunurilor.
In cazul in care vor exista probleme cu actualul chirias, va trebui sa apelati la un avocat sau executor , in functie de daunele provocate si de actiunile pe care doriti sa le intreprindeti legat de evacuarea chiriasului sau de recuperarea unor cheltuieli de tip chirie/utilitati/reparatii, etc.
Orice act semnat intre parti este perfect valabil si daca nu este inregistrat la Administratia Financiara. Inregistrarea contractului este necesara pentru a declara veniturile, in cazul in care nu il veti inregistra, sunteti pasibil de amenda sau alte constrangeri legale conform Legislatiei in vigoare , printre care si plata retroactiva a impozitului pe venit din cedarea bunurilor .

  • Rating răspuns 5/5
  • 2 evaluări