Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Geo a întrebat

Contract de Inchiriere

publicat pe 11 ian. 2019 in categoria Investiții

Va multumesc pt raspuns,..mai am o intrebare …a semnat chiriasul contractul dar nu este legalizat in nici un fel adica a semnat chiriasul si eu Proprietar este un model de contract descarcat de la dvs imobiliare.ro deci nu este vreo stabila sau ceva de la notar intrebare…este valabil in cazul in care am probleme cu ,chiriasul?? Pot face ceva cu aceasta hartie semnata de ambele parti? Il pot actiona in judecata etc?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
Ionut Stancu a răspuns:
11 ian. 2019
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna seara!
Atata vreme cat dvs ati depus diligentele necesare la organele fiscale iar chiriasul nu isi respecta obligatiile contractuale, tot ceea ce puteti face pentru plata daunelor si evacuarea chiriasului este sa il actionati in instanta prin intermediul unui avocat.
Desigur, exista si varianta autentificarii notariale a contractului insa este necesar ca si chiriasul sa semneze cererea pentru autentificare pusa la dispozitie de notarul instrumentator al actului. In aceasta situatie, misiunea dvs va fi mai usoara caci orice act notarial in forma autentica pune in executare obligatiile neonorate ale partilor. In speta, in situatia in care chiriasul provoaca daune proprietatii cedate in folosinta, executarea silita se face rapid, fiind nevoie doar de depunerea in instanta a unei cereri pentru incuviintarea executarii, procedura care se solutioneaza, de regula, in termen de 2 - 4 saptamani.

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări