Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Georgeta Pavelescu a întrebat

cu cat se poate vinde o garsoniera noua?

publicat pe 24 Aug 2019 in categoria Proprietari

zona Mihai Bravu, 30mp, dupa 2000, complet mobilata utilata?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
ANA-MARIA ISTRATI a răspuns:
26 Aug 2019
  • ZOOM CITY
  • Agent Imobiliar, REALTOR®, SRS
  • Bucuresti

Bună ziua,
Vă recomand să nu luați în calcul prețuri estimate oferite fără ca proprietatea dvs să fi fost anterior văzută de către persoana care vă oferă recomandarea de preț. Din fericire pentru dvs, aveți la dispoziție mai multe instrumente pentru a evalua prețul garsonierei dvs.

Unul dintre acestea ar fi Preț Expert de pe site-ul imobiliare.ro. Aveți avantajul de a primi evaluarea gratuit, este un instrument în care introduceți personal datele dvs, iar instrumentul vă va oferi o valoare estimată a proprietății dvs, bazată pe celelalte anunțuri de apartamente/ garsoniere asemănătoare introduse pe site-ul imobiliare.ro. Dezavantajul - este un produs automatizat, care nu oferă informații verificate prin experiența anterioară a unei persoane.

O estimare de preț cu un grad mic de eroare este cea efectuată de un agent imobiliar cu experiență, care are la dispoziție o bază de date cu proprietăți similare deja tranzacționate. O astfel de analiză comparativă de piață are o marjă de eroare foarte mică, deoarece pe lângă faptul că se analizeză prețuri de vânzare (nu prețuri afișate la vânzare, ce pot fi negociate), cuprinde și o serie de ajustări valorice în funcție de caracteristicile care diferențiază două proprietăți (de exemplu, o garsonieră poate fi mai mare/ mai mică, poate fi la un etaj mai căutat/ mai puțin căutat, poate avea îmbunătățiri de actualitate/ poate necesita îmbunătățiri etc). Asigurați-vă că agentul imobiliar care vă oferă această analiză vă pune la dispoziție toate informațiile relevante pentru dvs: data tranzacției, adresa proprietății tranzacționate, principalele caracteristici asemănătoare, precum și diferențele ajustate. Pe lângă acuratețea maximă a unui astfel de instrument, puteți identifica și agenți imobiliari care să vă ofere analiza de preț inclusă în pachetul de servicii pe care vi le oferă ulterior, fără costuri suplimentare.

O altă variantț ar fi aceea de a apela la serviciile unui evaluator ANEVAR, la fel cum fac și băncile comerciale înainte de a acorda un credit imobiliar/ipotecar persoanelor fizice. Evaluatorii folosesc un instrument propriu, în care introduc proprietăți selectate personal de către evaluator, disponibile de obicei pe site-urile publice de promovare (așa cum este și imobiliare.ro), proprietăți cărora li se aduc ajustări după cum consideră evaluatorul adecvat, bazat pe experiența acestuia. Deși un instrument eficient, poate avea o marjă de eroare mai mare și, de cele mai multe ori, generează cost imediat pentru proprietar (raportul de evaluare se întocmește în urma angajării evaluatorului și efectuării plății pentru a primi acest serviciu).

În speranța că v-am oferit informații detaliate, în baza cărora să puteți lua decizia care vi se potrivește, vă doresc mult succes!

  • Rating răspuns 3.67/5
  • 3 evaluări