Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Istvan a întrebat

Cum explicati faptul ca in doua orase comparabile din toate punctele…

publicat pe 28 Jun 2011 in categoria Cumpărători

Cum explicati faptul ca in doua orase comparabile din toate punctele de vedere, Cluj si Timisoara, diferenta de pret pe rezidential este asa de mare? La Timisoara se cere si se vinde sub 800 de euro/mp, la Cluj se cere peste 1.000. Vorbim de preturi medii, deci comparabile. Mai e loc de scaderi la Cluj?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
29 Jun 2011

Cluj este piata relativ inchisa. Asta a pastrat competitia la un nivel scazut si nu a permis multor jucatori straini sa intre pe piata. Dezvoltatorii locali au realizat mai putine proiecte, avand mai putina competitie si o cerere mare pe piata.

Timisoara este o piata complet diferita. Zeci de mii de italieni sunt implicati si multi straini au dezvoltat (sau au incercat sa dezvolte) proiecte imobiliare. Competitia a fost si mai este mare, mai multe incidente negative au scazut increderea clientilor si acum cererea nu mai este la fel de mare.

Unii oameni au adus vorba si de calicatea constructiei, considerand ca in Cluj aceasta este mai buna decat in Timisoara. Nu stiu daca asta este adevarat. Care este opinia dumneavoastra?

0