Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Petru a întrebat

Daca nu vor aparea preturi cinstite la imobiliare -case si terenuri…

publicat pe 5 sept. 2012 in categoria Cumpărători

Daca nu vor aparea preturi cinstite la imobiliare -case si terenuri va veti plange in continuare ca „imobiliarele sant inghetate” -bani exista dar nu pentru proprietati supraevaluate de agenti imobiliari hulpavi care se gandesc la comision mare….Eu sant foarte interesat sa cumpar dar nu sa platesc comisioane pentru care muncesc inafara de-mi sar ochii !! Preturi mari = piata imobiliara inghetata !!!???

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
38 răspunsuri de la cititori
Lucia a răspuns:
4 dec. 2012

Dar daca ..
1. Cel ce vinde plateste un comision la un agent imobiliar sa faca poze cu detalii la casa, sa faca un plan al casei, al terenului, o descriere cu detalii a fiecarei incaperi din locuinta, un cost estimativ al platii lunare/anuale la energie electrica, gaz, la asociatia de proprietari, la impozit pe proprietate, sa verifice daca proprietatea e cu bulina sau nu, daca are autorizatie de constructie..
2. Cumparatorul plateste un alt comision de baza la alt agent imobiliar care nu lucreaza la aceeasi firma cu primul pentru ca acesta sa vizioneze proprietatea si sa negocieze pretul . Ca bonus primeste un procent din diferenta dintre pretul cerut si pretul final..
3. S-ar intocmi un registru pe care oricine poate sa-l acceseze contra cost cu preturile finale care s-au platit pe proprietati din aceeasi zona.

Poate asa ar fi concurenta.. zic eu.