Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
BUCSA a întrebat

Daca vreau un apartament la programul prima casa trebuie prima data sa-mi caut apartamentul si pe urma contactez banca

publicat pe 10 mart. 2014 in categoria Cumpărători

Daca vreau un apartament la programul prima casa trebuie prima data sa-mi caut apartamentul si pe urma contactez banca

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la cititori
Cosmin a răspuns:
24 apr. 2014

In opinia mea si din propria experienta mai intai trebuie sa ajungi la banca pentru a-ti realiza o oferta si in functie de datele pe care le pui la disozitia bancii (complete si reale) cu siguranta calculul va corespunde foarte mult cu momentul in care vei contracta creditul efectiv. Dupa acest calcul preliminar, te sfatuiesc sa identifici CASA pe care ti-o doresti si, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie, sa initiezi discutia concreta cu banca, respectiv sa duci actele pentru oferta finala si dupa ce ai un rezultat preliminar sa accelerezi negocierea cu vanzatorul. Personal, asa am procedat, acum depinde si de proprietar/vanzator daca se grabeste sau nu, mai ales ca prin programul Prima Casa perioada de acordare efectiva a creditului dureaza mai mult (este implicat si Fondul de Garantare). In toata aceasta ecuatie trebuie sa iei in calcul si costurile adiacente creditului (mai ales ca in Prima Casa trebuie sa constitui si un depozit echivalent cu 3 rate pe care le ai de platit) cost de administrare, acordare, evaluare, cheltuieli notariale si daca e cazul, costuri legate de intermediere in identificarea casei/apartamentului pe care vi-l doresti.
Personal am spre vanzare un apartament decomandat cu 3 camere in TITAN langa metrou si parc IOR, deci daca va intereseaza ma puteti contacta. Cu stima, Cosmin. MULTA BAFTA!

teo a răspuns:
6 apr. 2014

poti sa cauti apartament si inainte si dupa ce a aprobat banca.ai 120 zile la dispozitie sa il gasesti dupa ce aproba banca