Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
marius a întrebat

de ce in romania diferenta intre un apartament de 3 camere in bloc…

publicat pe 30 iul. 2013 in categoria Cumpărători

de ce in romania diferenta intre un apartament de 3 camere in bloc nou este cu 20000 euro, maxim,mai scumpucel decit un apartament similar in trun bloc vechi de aproape 100 ani????????am studiat acest fenomen si in alte 4 tari europene si nu am intalnit asa ceva……cele vechii sunt la 60 la suta din cele noi ………oare la noi de ce trebuie sa fie altfel???????

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
9 răspunsuri de la cititori
Camelia a răspuns:
23 aug. 2013

Nu sunt expert in domeniu, insa parerea mea este ca o mare parte din cele noi lasa mult de dorit dpdv calitativ. In Brasov sunt cateva blocuri care sunt in zone bune - nu vreau sa dau nume (deci in cazul asta nu zona e vinovata) - insa desi imediat dupa finalizare "furau" ochii, acum, la doar cativa ani, se pot observa urme majore de degradare pe care nu le observi nici la blocurile de 20-30 de ani.
Cat despre spatii mai generoase, de multe ori nu e cazul la apartamentele noi. Si aici as putea sa dau exemplu cateva blocuri din Brasov care sunt extrem de prost compartimentate si mici.
Cat despre influenta "prima casa", ea cred ca isi face efectul asupra intregii piete imobiliare, nu doar asupra apartamentelor noi. Un constructor din Brasov chiar se lauda ca a facut apartamentele special pentru acest program, asa incat majoritatea se incadreaza in acest buget. Este amplasat langa calea ferata, suprafetele si compartimentarea lasa de dorit, iar legat de finisaje imi permit sa fiu sceptica (inca e in constructie). Mai mult, desi apartamentele se vand deja prin diferite agentii, constructorul inca nu are un site (sau eu nu il gasesc) pe care sa gasesti informatii despre materiale, finisaje, sa vezi schitele proiectului, etc.