Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
elena a întrebat

De ce nu se face in Romania o lege in care pretul unei locuinte sa…

publicat pe 19 Aug 2011 in categoria Cumpărători

De ce nu se face in Romania o lege in care pretul unei locuinte sa fie estimat in functie de anul constructiei , suprafata utila , zona in care se afla , etc. ? Asa cel putin nu mai cere fiecare dupa ureche. La fel se intampla si cu chiriile, fiecare da cu zarul si spune ca el vrea atat iar daca ii ceri sa incheie un contract de inchiriere la circa financiara o apuca la sanatoasa. Pai de , plateste impozit si nu-i convine.
Preturile in Rom. sunt la fel ca in tarile europene!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
31 Aug 2011

Motivele sunt simple:
• Traim in capitalism si preturile nu pot fi ajustate de stat. Piata este libera.
• O mare parte a societatii romanesti prefera sa pastreze iluzia ca are o proprietate evaluata la “x”, decat sa cunoasca adevarata valoare, care este la jumatate. (In Grecia, suntem la fel. Exista zone in care nu s-a facut o tranzactie de ani de zile insa proprietarii continua sa mareasca preturile. Am intrebat la un moment dat primarul unei insule “daca nu exista tranzactii, nu este evident ca adevaratul pre ar trebui sa fie mai scazut?” Raspunsul lui a fost: “nu vindem pe nimic, proprietatile noastre au o valoare foarte mare”. Am schimbat subiectul …)
• Inainte de un astfel de control, ar trebui mai intai sa controlam reclamele pe care le publicam si sa permitem unei organizatii sa colecteze toate preturile tranzactiilor de la notar. Fara un feedback serios, nu putem vorbi despre mai mult.
• Pe scurt: Nu sunt de acord cu ideea de preturi fixe insa cred ca oamenii trebuie informati corect pentru a cunoaste realitate. Pana acum, insa, nu am vazut multe persoane dornice sa se uite in oglinda. Intelegeti?

0