petri a întrebat

Din discutiile cu arhitecti , constructori etc , am aflat ca daca iti…

publicat pe 9 Aug 2011 in categoria Cumpărători

Din discutiile cu arhitecti , constructori etc , am aflat ca daca iti construiesti in regie proprie o casa acum costurile la rosu sunt de 100euro/mp , respectiv la cheie 300 euro/mp asta luind in calcul si faptul ca toti te fura. Casa este fara subsol si are finisajele la nivel de mediu , nu intra in calcul costul terenului si a utilitatilor.Exista3 cartiere rezidentiale unde casele se vind la cheie cu 800 euro/mp si patronul sustine ca vinde in pierdere.Ce sa mai cred?Care este un pret real ?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
31 Aug 2011

Sa fim realisti cu noi:
• Cu 300 euro pe mp, nu avem calitate “medie”, ci foare joasa. In cativa ani majoritatea materialelor vor fi distruse si vor trebui inlocuite. Apoi va veti intoarce la toti acesti constructori si arihitecti si cand le veti reporsa, si ei va vor spune fie “Asta e, ce vrei? Ti-am spus, asta inseamna mediu in Romania” fie se vor preface ca nu au spus asta niciodata,
• Acest pret este pentru proprietati care au un design oribil, o constructie proasta si calitate proasta a finisajelor. Daca asta va doriti, nici o problema.
• Cateodata costul utilitatilor este mult mai mare decat v-ati astepta, si nici nu voi mentiona orice “fericire necesara” pe care va trebui sa o oferiti oamenilor care va semneaza aprobarile.
• Costul terenurului nu este mare, dar este important. Insa cum ajungeti la proprietate? Pe asfalt? Prin noroi? Si asta este important.
• Nu stiu la care oferte va referiti, insa am vazut si eu cateva. Da, majoritatea dintre ele au o calitate foarte proasta, plus ca pretul este negociabil. Insa tinteti cont de faptul sa multi oameni prefera acest tip de proprietate pentru este ieftin (aceeasi oameni care dupa aia se plang de calitate proasta)
Pentru a calcula un pret, trebuie sa masurati costurile pentru:
• Teren
• Utilitati
• Constructie
• Bani extra pentru a termina proiectul

Sunt de acord ca exista multi speculatori, insa pretul pentru o casa buna nu este 100-300 euro/mp.

Raporteaza

0