Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Annona a întrebat

dobândire unui alt imobil cu o suprafata mai mare

publicat pe 7 Sep 2020 in categoria Cumpărători

Buna ziua!

Am citit si pe acest site, si pe site-ul min Finantelor, despre situatia schimbarii locuintei printr-un nou credit Prima Casa, inainte de cei 5 ani, "prin dobândirea unui alt imobil cu o valoare sau suprafața mai mare tot în cadrul programului Prima Casă și renunțarea la cel actual".

Nelamurirea mea este cu privire la cuvantul "renuntarea" la cel actual.

Ar trebui sa gasim un cumparator pentru apartamentul in care locuim acum, sau este suficient sa gasim un vanzator pentru apartamentul mai mare pe care dorim sa il achizitionam, se realizeaza modificarea creditului, si apartamentul ramane al bancii?

Multumesc anticipat.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
8 Sep 2020
  • imobiliare.ro

Programul ‘Prima Casa’ permitea beneficiarilor, inainte de implinirea termenului de 5 ani de la accesare, schimbarea locuintei (cu una superiora).
Astfel, titularul creditului renunta la prima locuinta; noul cumparator poate fi o persoana eligibila pentru acest program (si atunci se poate face o preluare de credit) sau nu. Conditia, in ambele cazuri, este sa achizitionati un alt imobil.
Vanzarea primei proprietati este o actiune distincta de cumpararea uneia superioare si amandoua demersurile cad in sarcina solicitantului, nu a bancii.
Orice schimbare se face numai cu acordul prealabil al bancii si al Fondului (Min. Finantelor Publice). Din acest motiv, dar si pentru ca in ultimele luni a fost implementat un nou program, cu multe modificari care v-ar putea influenta optiunile, recomandarea noastra este sa va consultati direct cu banca creditoare; numai asa puteti obtine informatii complete si corecte si indrumare cu privire la procesul de achizitie a unei locuinte noi, data fiind situatia dumneavoastra curenta.
Informatii utile puteti gasi si aici:
https://www.bancherul.ro/stire.php?id_stire=18772&titlu=programul-prima-casa-2019-a-fost-lansat,-bancile-pot-acorda-credite-ipotecare-de-4-miliarde-lei,-cu-avans-de-5-la-suta-si-dobanda-de-5,28-la-suta
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0