Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Nicoleta Durlea a întrebat

Doresc sa cumpar o casa la tara

publicat pe 13 Jul 2021 in categoria Cumpărători

Buna ziua! Eu si sotul meu locuim in Spania si dorim sa cumparam o casa la tara in judetul Braila. Cum nu locuim acolo si nu putem veni in Romania, vrem sa imputernicim o ruda sa faca tot ce tine de cumpararea casei.. ideea e ca nu stim de unde sa incepem, stiu ca trebuie sa facem procura la Consulat dar ce nu stiu eu e: ne trebuie ceva date ale imobilului pentru a intocmi procura? Cine ne da acele acte? Care sunt pasii de urmat pentru cumpararea locuintei? Cam ce pret vor avea actele de vanzare cumparare? Mentionez ca este o casa in valoare de 40.000 de lei la tara! Multumesc anticipat pentru raspuns!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
14 Jul 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Deducem din mesajul dumneavoastra ca deja ati gasit un imobil de interes, deci primul pas al planului de investitie este realizat. In mod normal, urmatoarea preocupare este perfectarea actelor. De aceea, recomandarea noastra este sa identificati si sa contactati un notar public din zona.
Pentru a imputernici o persoana din tara sa se ocupe de toate procedurile implicate de incheierea contractului de vanzare-cumparare, este necesar sa cunoasteti datele de identificare ale imobilului (tip imobil, adresa, numar cadastral s.a.). In acest sens, la intocmirea procurii, este de preferat sa aveti o poza dupa actul de proprietate sau dupa un extras de carte funciara – aici se regasesc toate informatiile necesare si se pot evita astfel eventualele greseli de redactare. Daca nu obtineti din timp aceste informatii de la proprietar, le veti primi de la notarul care va instrumenta tranzactia si pe care il alegeti dumneavoastra sau mandatarul.
Daca sunt necesare clarificari sau demersuri suplimentare, notarul este singurul care va poate ajuta si indruma.
Legat de pretul actelor de vanzare – la valoarea comunicata, cumparatorul va achita o taxa de autentificare care, consideram noi, nu va depasi 850 RON si o taxa de intabulare a carei valoare ar trebui sa fie de aproximativ 60 RON.
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0