Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
gabriel constantin bogza a întrebat

e mai ieftin sa cumperi un apartament in Spania decit in ROMANIA

publicat pe 13 Nov 2011 in categoria Cumpărători

e mai ieftin sa cumperi un apartament in Spania decit in ROMANIA

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
120 răspunsuri de la cititori
Anonimus a răspuns:
23 Apr 2012

Problema e ca multi s-au cultivat, au facut scoli, au citit carti, au calatorit si vazut multe, insa n-au invatat sa faca bani. Astfel, pretentiile (pe masura bunului gust dat de educatie) sunt destul de mari la majoritatea romanilor - gen vila tip Primaverii sau Cotroceni, acces rapid la metrou central, teatre, spitale, etc. Numai ca matematic vorbind de ce micsorezi raza in km catre Primaverii de ce numarul oamenilor care incap acolo scade logaritmic ceea ce ar trebui sa faca pretul sa creasca exponential, ceea ce nu se intampla. Intotdeauna preturile de baza -ale materialelor de constructii sunt aceleasi si-n Germania si la Botosani, iar cum forta de munca intervine la 25% din cost, marja de manevra e f. mica. De aici intervin acei factori de fapt foarte obiectivi (desi nu neaparat materialisti) de mai sus -apropierea de centrele de civilizatie- ceea ce fac preturile sa creasca exponential, insa nu la noi, la noi sunt cam liniare. In Hamburg o garsoniera ajunge la 1Milion Euro, in centrul Londrei la 1 Milion de lire sterline. Atentie, vorbim de garsoniera! Aceeasi garsoniera ar costa de 20 de ori mai putin la periferia acelor orase, sau la cativa km de acel oras -atat cat sa nu-ti convina sa o cumperi fiindca faci 1,5-2 ore pana in centru. Iar acest pret -de 20 de ori mai mic- e pentru o garsoniera in centrul-centrului Bucurestiului. Pai sa nu comparam mere cu pere. Iar daca te lipsesti de tot ce-nseamna civilizatie pretul scade abia la jumatate, sau o treime, la periferia Bucurestiului, pentru ca mai mult nu poate sa scada, fiind deja aproape de pretul materialelor. Noi romanii avem de recitit povestea "Fata babei -cea lenesa si care se plangea mereu- si Fata mosului -cea harnica si stoinica" si apoi avem de ales intre doua variante:
1) ori invatam sa facem bani multi, foarte multi, pentru a incerca sa ne-nghesuim cu totii in Primaverii si Cotroceni -desi nu-ncapem cu totii, va garanteaza si Vanghelie asta dupa un simplu calcul de clasa a 5-a.
2) sa punem mana si sa facem curat in Ferentari, Giulesti Sarbi, Viitorului-Lizeanu, 11Iunie-Cosbuc, etc, si sa facem acele locuri demne de locuit. Sa militam public pt. solutii practice de a curata mizeria, a obliga proprietarii sa-si varuiasca macar casele -cum s-a facut cu success de la primarie in Cluj,Timisoara si Sibiu- a preveni infractionalitatea prin supravegherea video stradala, a scapa de cainii salbatici, etc astfel incat sa nu mai conteze daca locuiesti in Primaverii sau Ferentari.

Raporteaza

0