Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Mioara Daniela a întrebat

Esecutare silitata ….

publicat pe 30 ian. 2021 in categoria Licitații

Doresc sa achitionez o casa care e in executare silita….ma intereseaza in eventualitatea in care sa spunem ca sunt declarat castigator, care s pasii urmatori pt a intra in drepturi depline….dupa plata integrala a proprietatii?
Cine face evacuarea fostului proprietar,ce taxe, impozite, as mai avea de plata….
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc !

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
2 feb. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Daca participati la o licitatie si adjudecati imobilul, in primul rand, aveti la dispozitie 30 de zile de la data vanzarii sa achitati pretul integral. Dupa plata integrala a pretului, executorul judecatoresc responsabil de vanzare va intocmi actul de adjudecare (acesta constituie titlu de proprietate), pe baza caruia se va intabula dreptul de proprietate (la OCPI).
Bunul imobil se vinde liber de sarcini.
Taxele de intabulare a dreptului de proprietate, precum si costurile evacuarii fostilor proprietari (daca imobilul este locuit; procedura se face tot prin executor judecatoresc) sunt achitate de catre adjudecatar. Despre cuantumul acestora va va informa executorul.
Ca si in cazul celorlalte tipuri de achizitii, noul proprietar trebuie sa inregistreze / declare imobilul la Directia de Taxe si Impozite, urmand sa achite impozit pentru acesta.
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.