Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Denisa Alexe a întrebat

Este necesar sa solicit o evaluare a unui spatiu?

publicat pe 26 mart. 2021 in categoria Proprietari

Doresc sa achizionez un spatiu intr-o cladire construita in anii 40´. Informatiile publicate de broker sunt confuze.
Este necesar sa solicit ca proprietate sa fie evaluata deun expert inainte sa o cumpar? (Si implicit sa fiu cea care plateste evaluarea)
Pot sa cer brokerului sa fac lucrul acesta? (sau sa prezinte o evaluare mai recenta?

Va multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
29 mart. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Consideram ca este necesar, inainte de a face o investitie imobiliara, sa solicitati si sa analizati toate informatiile cu privire la proprietatea vizata.
Este de mai simplu si mai rapid sa solicitati brokerului aceste infromatii, exista sanse sa dispuna de o evaluare sau de alte documente care sa contina detalii complete despre imobil.
Daca acest lucru nu este posibil, cu siguranta, o expertiza de specialitate v-ar ajuta foarte mult. In cazul expus, recomandarea noastra este sa solicitati o expertiza tehnica imobiliara (o evaluare a starii constructiei). Exista firme specializate si autorizate sa execute inspectii tehnice, iar raportul de expertiza pe care il veti primi va contine, printre altele: informatii geotehnice, informatii despre structura de rezistenta si materialele utilizate, informatii despre instalatii, gradul de risc seismic etc. Despre suportarea costurilor unui astfel de raport, va trebui insa sa discutati / negociati cu brokerul.
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.