Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Comsa Gheorghita a întrebat

Evaluare apartament

publicat pe 19 sept. 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apartament in comuna Sanpetru ,cartier Sanpetru Rezidence,jud Brasov,prin programul "prima casa".
2 camere ,58 mp,parter+62mp gradina.
Credeti ca pretul de vanzare de 50500€ este unul corect?
Nu vreau sa risc sa fie subevaluat de catre evaluator.
Va multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Boga Avi a răspuns:
19 sept. 2018
  • Millenium Properties SRL
  • Asociat unic/Broker imobiliar
  • Bucuresti

Buna dimineata. Un raport de evaluare trebuie sa cuprinda: date despre proprietar/dezvoltator, adresa proprietatii, numar cadastral/carte funciara, an constructie, istoricul proprietatii, descrierea constructiei si descrierea apartamentului, descrierea zonei de amplasare, artere importante de circulatie, caracteru edilitar al zonei (zone comerciale, unitati de invatamant, puncte turistice de interes etc), utilitati edilitare. Evaluarea este facuta prin metoda comparatiei - evaluarea proprietatii se face prin analizarea pietei pentru a gasi proprietati similare, comparand aceste proprietati cu proprietatea pe care doriti dvs. sa o achizitionati. Astfel evaluatorul va analiza apartamentele tranzactionate in acea zona si ofertele publicate pe site-urile imobiliare pentru a determina daca acestea sunt superioare, inferioare sau egale cu proprietatea analizata.
Va recomand fie sa apelati la un specialist din zona respectiva, fie sa verificati dvs. ce alte oferte similiare mai sunt in zona si sa faceti o comparatie intre cele gasite si proprietatea dorita.

  • Rating răspuns 3.5/5
  • 2 evaluări