Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
momo a întrebat

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate?…

publicat pe 24 iul. 2011 in categoria Cumpărători

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate? Peste 70% din imobilele de vanzare au pretul mult umflat! Nu exista nici o logica pentru pretul cerut: nici pretul real al terenului pe care e construit, nici pretul constructiei si cu atat mai putin amenajarile si dotarile! Inteleg sa pui un 20% pentru pretul real, dar 200% e deja exagerat. Sunt imobile pe care eu le vad pe site de peste 2 ani si pretul nu se schimba.
Eu ma uit si pe imobiliare din strainatate. In Spania la 115.000 euro ai casa cu 4 camere si 3 bai, terase si teren peste 5000 ms langa Malaga sau Iznajar.
Faceti ceva!
Salarul mediu in Romania e de 400 euro, iar rata medie la un imobil pe site este 600 euro.
Spor la visat, tovarasi!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
27 răspunsuri de la cititori
Constantin a răspuns:
22 sept. 2011

Sa fim realisti : paine costa peste 1 leu , graul este 1 leu kg si din el se fac patru paini; energia producatorului este platita cu 40 euro/MW si noi o platim acasa cu 117 euro/MW ; motorina este din pamantul romanesc 80% si noi o platim la pret de Italia ( care n-are gram in solul ei); zaharul se importa cu 1 RON/kg si stiti cu cat il cumparati din magazine; jeansi ZARA sunt produsi de firma spaniola (?!) in america de sud la pretul de 1,65$/buc (!!!) si europenii ii cumpara cu 165$/buc.
NU ROMANII AU INVENTAT LACOMIA.
Apropous de preturile de langa Malaga... si cumpara cineva doamna apatamentele alea? NIMENI. Sunt zone pustii , rezidentiale, gramezi acum in Spania. La polul opus, cineva dadea exemplu Coasta de Azur ( dar nu va ganditi ca la malul marii, ci la 1-2 km) preturi acum de 2000 euro/mp construit.
Si la noi gasesti case ieftine , numai ca a inceput sa se plateasca boieria ( ca si prostia dealtfel ) cine vrea zona buna, tre sa dea bani. Am un prieten in Canada care face zilnic cu masina pana la servici 60 km, plus intors. Tre' sa ne'nvatam ca am vrut capitalism. TOTI