Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
momo a întrebat

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate?…

publicat pe 24 iul. 2011 in categoria Cumpărători

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate? Peste 70% din imobilele de vanzare au pretul mult umflat! Nu exista nici o logica pentru pretul cerut: nici pretul real al terenului pe care e construit, nici pretul constructiei si cu atat mai putin amenajarile si dotarile! Inteleg sa pui un 20% pentru pretul real, dar 200% e deja exagerat. Sunt imobile pe care eu le vad pe site de peste 2 ani si pretul nu se schimba.
Eu ma uit si pe imobiliare din strainatate. In Spania la 115.000 euro ai casa cu 4 camere si 3 bai, terase si teren peste 5000 ms langa Malaga sau Iznajar.
Faceti ceva!
Salarul mediu in Romania e de 400 euro, iar rata medie la un imobil pe site este 600 euro.
Spor la visat, tovarasi!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
27 răspunsuri de la cititori
bucurestean a răspuns:
8 aug. 2011

In Romania preturile la alimente, echipamente electronice, automobile si multe altele sunt egale sau mai mari (electronice si auto mai ales) decat in Europa Occidentala, tari prospere si stabile precum Franta si Germania.
Printre putinele lucruri/ servicii care sunt mai ieftine sunt casele si chiriile, inclusiv in Bucuresti.
Straniu ca nu se vorbeste nimic despre preturi la alimente, echipamente, auto si carburant, dar mai ales tineri din afara Bucurestiului, tineri care au mult peste salariu mediu, cu prioritate la joburi doar datorita varstei, vorbesc insistent si intr-un mod agresiv doar cat de mari sunt preturile la locuinte mai ales in Bucuresti.
Scuze ca ma refer la varsta unora, lucru care in mod normal nu ar avea relevanta, dar insista atat de mult doar la aceste preturi ale locuintelor "scumpe", fara sa se gandeasca cat timp economiseste un tanar dintr-o tara europeana normala, cu un venit bun, mai ales din capitala ei, pentru a cumpara o casa sau apartament de aceiasi suprafata, confort si distanta fata de centrele de afaceri, precum apartamentele din Bucuresti, inclusiv din zone precum Drumul Taberei, Crangasi, Dristor, Oltenitei, Berceni, Pantelimon sau altele.
Ma adresez mai ales celor ce lucreaza la multinationale, care pot sa compare cu colegii lor de la alte locatii ...