Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
momo a întrebat

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate?…

publicat pe 24 iul. 2011 in categoria Cumpărători

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate? Peste 70% din imobilele de vanzare au pretul mult umflat! Nu exista nici o logica pentru pretul cerut: nici pretul real al terenului pe care e construit, nici pretul constructiei si cu atat mai putin amenajarile si dotarile! Inteleg sa pui un 20% pentru pretul real, dar 200% e deja exagerat. Sunt imobile pe care eu le vad pe site de peste 2 ani si pretul nu se schimba.
Eu ma uit si pe imobiliare din strainatate. In Spania la 115.000 euro ai casa cu 4 camere si 3 bai, terase si teren peste 5000 ms langa Malaga sau Iznajar.
Faceti ceva!
Salarul mediu in Romania e de 400 euro, iar rata medie la un imobil pe site este 600 euro.
Spor la visat, tovarasi!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
27 răspunsuri de la cititori
Ionut a răspuns:
27 iul. 2011

La intrebarea dvs. va pot raspunde eu cu o intrebare. Am o proprietate,(ap. 4 cam., dec, conf I, etaj I, 2 bai, 2 balcoane, SU=102 mp, zona semicentrala, in provincie, amenajat, centrala proprie) pe care doresc sa o vand cu 70 000 euro, dupa ce am scazut treptat pretul de la 80 000 (ma chinui sa vand de 6 luni). Dorind sa cumpar un apartament cu 3 camere, in alta zona, apropiata de parintii mei, la periferie, am constatat ca pretul unui apartament confort I, decomandat, etaj III sau IV, cu o suprafata de 70 mp, fara centrala proprie, neamenajat, este mai mic cu 2-3000 euro, sau egal cu cel pe care il pretind eu apartamentului din zona semicentrala. Deci... Ce sa fac? Sa vand, apartamentul luxos, sa platesc impozitul, apoi sa cumpar un apartament mai mic intr-o zona periferica, sa platesc taxele notariale si sa fac un credit de 10000 euro pentru amenajare? Cred ca agentii imobiliari ar trebui sa le explice serios unor vanzatori ca pretul pe care il pretind este cu mult mai mare decat cel real.