Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
momo a întrebat

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate?…

publicat pe 24 iul. 2011 in categoria Cumpărători

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate? Peste 70% din imobilele de vanzare au pretul mult umflat! Nu exista nici o logica pentru pretul cerut: nici pretul real al terenului pe care e construit, nici pretul constructiei si cu atat mai putin amenajarile si dotarile! Inteleg sa pui un 20% pentru pretul real, dar 200% e deja exagerat. Sunt imobile pe care eu le vad pe site de peste 2 ani si pretul nu se schimba.
Eu ma uit si pe imobiliare din strainatate. In Spania la 115.000 euro ai casa cu 4 camere si 3 bai, terase si teren peste 5000 ms langa Malaga sau Iznajar.
Faceti ceva!
Salarul mediu in Romania e de 400 euro, iar rata medie la un imobil pe site este 600 euro.
Spor la visat, tovarasi!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
27 răspunsuri de la cititori
Mircea a răspuns:
27 iul. 2011

Ca exemplu, pretul real al unei garsoniere de 40mp este (in general) undeva in jur de 35-36000 EUR, in functie de zona. In schimb, vedem acest pret la oribilitati comuniste cu suprafete intre 22-30mp. Sunt de mentionat si chichinetele din blocurile "centrale", unde riscul seismic este imens dar sunt numite "boeme" de vanzatori sau de agenti. Realitatea imobiliara a anului 2011 este urmatoarea: fie ca vorbim de garsoniera, apartament ori casa, romanul cere cu prea multe zeci de procente peste valoarea reala. Prostul pana nu-i fudul.... Romania pitoreasca.