Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Laurentiu Natea a întrebat

Impozite de plătit la stat

publicat pe 1 Mar 2021 in categoria Investiții

Bună ziua, dacă eu cumpăr o proprietate prin credit ipotecar în valoare de 100.000 lei sa zicem și peste un an ea se apreciază și costa 150.000 lei și ma hotărăsc sa o vând. Atunci profitul meu va fi de 50.000 lei. Întrebarea este, exista vreo lege de amânare a taxelor, dacă voi reinvestit acei bani în alte imobiliare? De exemplu sa mai fac un credit de 200.000 lei și cu acel profit sa îmi plătesc avansul.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Christian Tudorache a răspuns:
1 Mar 2021
  • Kastel Property Management (Kastel Estate)
  • Broker Imobiliar
  • Bucuresti

Buna ziua, domnule Natea,

Nu-mi este clar daca investitiile sunt facute prin persoana fizica sau juridica, regimul de taxare si impozitare fiind diferit. In ceea priveste impozitarea pentru vanzarea proprietatilor imobiliare este cel standard pentru ceea ce depaseste 450.000 Lei, indiferent de procentul de apreciere sau depreciere a proprietatii. Ceea ce trebuie sa tineti cont este de plafonul cand puteti deveni platitor de TVA ca persoana fizica determinat de tipul, scopul, numarul si valoarea proprietatilor tranzactionate intr-un an fiscal.
Nu exista un sistem de amanare la plata taxelor si impozitelor.
Mentionati de profit in text, ceea ce s-ar traduce ca este o tranzactie efectuata de o persoana juridica, o persoana fizica nu poate avea profit, doar venituri. Pentru un raspuns cat mai clar, va rugam sa reveniti cu aceste detalii, detalii care fac diferentierea in regimul de impozitare sau ne puteti contacta direct pe [email protected]
Va multumesc pentru intelegere,
Christian Tudorache

  • Rating răspuns 5/5
  • 2 evaluări