Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Urs Mihaela a întrebat

In legatura cu posibilitatea unei extinderi de con

publicat pe 1 iul. 2020 in categoria Cumpărători

Detin o casa in Sibiu constructie vehe locuibil circa 50 m si doresc o extindere a locuintei dar pt ca am 7,73 m la time la strada mi sa spus ca nu mai pot construi nimic.As vrea sa mi spuneti parerea d voastra.Mentionez ca parcela este de 288 m.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
2 iul. 2020
  • imobiliare.ro

Din mesajul dumneavoastra intelegem ca doriti sa efectuati o extindere si nu o constructie noua; prin urmare, toate informatiile pe care trebuie sa le obtineti in etapa pregatitoare trebuie sa fie referitoare la optiunile de extindere, nu de construire, pentru ca aceste doua operatiuni sunt diferite din punct de vedere juridico-administrativ.
Extinderea unei locuinte este o optiune avantajoasa atunci cand terenul nu are caracteristicile / dimensiunile minime necesare pentru o constructie noua. Pentru ca se modifica o structura existenta, va implica si o expertiza efectuata de catre un expert tehnic autorizat.
Principala si cea mai sigura sursa de informatii cu privire la posibilitatile sa construire si/sau extindere a unei locuinte este certificatul de urbanism. Acesta se obtine de la biroul de urbanism din cadrul primariei. Prin urmare, recomandarea noastra este sa obtineti mai intai acest document si sa decideti pe baza informatiilor cuprinse in acesta.
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.