Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Cristina a întrebat

Mi s-a oferit sa achizitionez printr-un reprezentant Domenia un ap in…

publicat pe 28 ian. 2013 in categoria Cumpărători

Mi s-a oferit sa achizitionez printr-un reprezentant Domenia un ap in constructie in Constanta, zona Compozitori, ap. cu 2 camere, 60 mp, 35.000 euro, la rosu.
Avansul este de 2.000 euro la incheierea actului notarial, diferenta urmand a fi platita la finalizarea constructiei (mai 2013).
Ezit, avand in vedere zecile de firme care au dat faliment pagubind cumparatorii.
Care sunt riscurile si avantajele unei asemenea tranzactii si cunoasteti cat de serioasa este aceasta firma? Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la cititori
Cristina a răspuns:
19 feb. 2013

Da, am gasit apartament de 55mp nou, finisat 42.000 eu. Problema e ca n-am 42.000 eu, nici macar 40.000. Vreau ceva in suma de 35.000, nu ma grabesc am unde sa stau si vreau sa-l finisez cum doresc.
Daca nu-l termina la termenul convenit (desi vad ca sunt in termen cu constructia), dezvoltatoul, cf actului notarial pierde dublul avansului pe care l-am platit. Pretul este fix, trecut in contract. Am dat un avans, daca nu respecta termenii contractului se merge in instanta .
Pentru mine a fost cea mai buna oferta, avand in vedere ca si eu si sotul lucram in constructii si putem sa obtinem materialele de constructii la preturi mai bune decat cele de pe piata.
N-am cautat niciodata un apartament la cheie, pt. ca oricat de bun i-ar fi pretul nu se compara cu ce pret pot obtine eu la finisaje.
Asta a fost obiectivul meu, un apartament mare, nefinisat, intr-o zona buna.
Daca cautam un apartament finisat probabil negociam mai mult la cel de 42.000 eu. Dar sincer nu vreau sa platesc la banca o rata cu 1/3 mai mare cand pot cumpara materialele treptat, din salariu.
Da, inseamna o munca in plus pt noi dar fiecare decide ce doreste. Noi asta vream.