Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
alina sorica a întrebat

Nulitatea chitantei de mana

publicat pe 3 Sep 2019 in categoria Proprietari

Parintii mei au achizitionat cu chitanta de mana (din pacate, nedatata) acum mai bine de 20 ani un teren. Tatal meu, cumparatorul nu a semnat aceasta chitanta, ci doar vanzatorul si doi martori.
Intre timp, vanzatorul a decedat. Acum, mostenitorul acestuia a pretins o noua suma de bani, in caz contrar amenintand cu plangere la politie si evacuarea terenului. Parintii mei s-au hotarat sa depuna o actiune in instanta. In intampinarea depusa de parat, acesta invoca prescriptia dreptului material la actiune si nulitatea chitantei (act sub semnatura privata nedatat si nesemnat de promitentul cumparator). Este posibila o astfel de cale, avand in vedere ca exista martori la posesia neintrerupta de catre parintii mei, precum si faptul ca sunt singuri care s-au ocupat de ingrijirea acestuia, fara ca vreodata paratul sa fi manifestat vreo intentie de a reintra in posesia terenului? Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la experți 3 răspunsuri de la cititori
avatar
Laura Victoria a răspuns:
12 Jun 2020

Buna ziua , vreau sa va intreb daca un presupus cumparator cu act de mana din 1995 care pretinde ca tatal meu i-a vandut un teren pe care putea sa incheie cu tatal meu un contract real pentru ca tatal meu a murit in 2002 , dar in 2007 m-a dat pe mine in judecata, eu nestiind acest lucru deoarece nu am fost anuntat in niciun fel, iar acum in 2020 dupa incheierea cadastrului sistematic general acel teren a venit pe mine si acest presupus cumparator era notat in CF meu ca are in 1995 o semnatura privata cu mine(eu si tatal meu avand acelas nume), ieri 11.06.2020 mi-a trimis o notificare de la un avocat sa ma prezint ca sa-i trec terenul pe el, in notificare specificand ca ma noteaza in baza acelei sentintei din 2007, precizez ca nu am fost niciodata instintata de acel proces si cand am intrat pe situl Curti de Apel la dosare am constatat ca acest cumparator (este vecin) a declarat in instanta ca nu-mi cunoaste adresa si m-a dat la mica publicitate cat si langa usa unde se tinea procesul , de necrezut...am avut un soc...si acel proces din 2007 a rulat pana in 2008 cu multe amanari si nu s-a mai facut nimic la el, dintr-o data presupusul cumparator(vecinul) si-a amintit adresa mea si m-a notificat prin avocat. ce pot sa fac in situatia data, cred ca este o situatie delicata, am nevoie neaparat de un avocat, as dori sa-mi dati si dv niste sfaturi la aceasta situatie in care m-a pus acest vecin.
Va multumesc mult

0