Nulitatea chitantei de mana
publicat pe 3 Sep 2019 in categoria ProprietariParintii mei au achizitionat cu chitanta de mana (din pacate, nedatata) acum mai bine de 20 ani un teren. Tatal meu, cumparatorul nu a semnat aceasta chitanta, ci doar vanzatorul si doi martori.
Intre timp, vanzatorul a decedat. Acum, mostenitorul acestuia a pretins o noua suma de bani, in caz contrar amenintand cu plangere la politie si evacuarea terenului. Parintii mei s-au hotarat sa depuna o actiune in instanta. In intampinarea depusa de parat, acesta invoca prescriptia dreptului material la actiune si nulitatea chitantei (act sub semnatura privata nedatat si nesemnat de promitentul cumparator). Este posibila o astfel de cale, avand in vedere ca exista martori la posesia neintrerupta de catre parintii mei, precum si faptul ca sunt singuri care s-au ocupat de ingrijirea acestuia, fara ca vreodata paratul sa fi manifestat vreo intentie de a reintra in posesia terenului? Multumesc.
@ Dorian Sanda : Deducem din mesajul de mai jos ca doriti sa incheiati un contract cu furnizorul de electricitate, insa detineti o chitanta de mana, nu un contract autentificat si v-au fost solicitate documente doveditoare cu privire la modul in care este inregistrat imobilul la primarie. In mod normal, daca tatal dumneavoastra nu a intampinat dificultati cu privire la plata impozitelor anuale, nu vedem ce impediment ar exista in obtinerea unui certificat de atestare fiscala de la serviciul de taxe si impozite. Daca totusi exista o problema in eliberarea acestui document, tot reprezentantii serviciului public va pot sfatui cu privire la solutiile posibile in cazul dumneavoastra.
0