Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Florin BN a întrebat

Pot introduce orice clauza?

publicat pe 15 Aug 2018 in categoria Cumpărători

1) Daca eu reprezint clientul,ii prezint o proprietate,mergem la vanzator si el ulterior cumpara fara sa ma anunte este legal sa stipulez de la bun inceput ca in cazul in care el cumpara fara stirea mea sa imi dea comisionul de 2% stabilit initial??
2) Ce pot face ca sa fiu sigur ca persoana pe care o reprezint nu cumpara fara stirea mea?
3) In cazul in care cumparatorul este din alt oras si stabilim de comun acord sa scanez contractul in vedea semnarii de catre el,este valabil un contract cu semnatura scoasa la imprimanta?
4) Care sunt pasii pe care eu trebuie sa ii urmez?Prezint proprietatea,cei 2 bat palma si eu incasez comision pentru care ofer factura+chitanta.Alte atributii mai am?Evident pe lanag cele legate de intermediere.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
Florin BN a răspuns:
24 Aug 2018

Buna ziua!Am cateva modele de contracte unde este stipulat ca in cazul in care cumparatorul ia legatura fara stirea mea cu vanzatorul si achizitioneaza bunul imi datoreaza comisionul.Problema este ca eu trebuie sa ii trimit cumparatorului ofertele gasite apoi el se decide pe care le cumpara.
Ofertele sunt insotite de locatie,pret,vanzator.M-am gandit sa le trimit pe email ofertele ca sa am o acoperire ca eu mi-am facut datoria,iar emailul este scris,nu o comunicare verbala.As proceda asa intrucat fisa de vizionare nu cred ca va mai fi facuta,intrucat daca in ofertele trimise de mine el se hotaraste la una va vrea sa o vada si sa o si cumpere poate in ziua respectiva.Deci fara fisa de vizionare,cred ca emailul ar fi singura varianta prin care eu demonstrez ca mi-am respectat promisiunea conform contractului.

0