Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
vasile.pusca a întrebat

Pret de vanzare

publicat pe 17 Apr 2019 in categoria Cumpărători

Am o proprietate mai "aparte" , adica este compusa din doua corpuri de cladire separate compuse din parter si mansarda si un garaj pentru doua masini plus depozit/atelier-care se poate mansarda , teren in suprafata de 680 mp(cladirile au CF, utilitati separate, dar se afla la aceeasi adresa) situate in zona ultracentrala a municipiului Medias. Locatia se preteaza pentru infiintare clinica medicala, pensiune, spatiu comercial sau poate fi folosit un corp de cladire in scop comercial si celalalt locuinta familiala.
Agentiile imobiliare spun ca pretul se determina de catre evaluatori in functia de categoria localitatii, amplasament, suprafata constuita, etc.
Eu consider ca in cazul meu ar trebui avut in vedere si faptul ca ofer o oportunitate (infiintare clinica medicala, pensiune, spatiu comercial sau poate fi folosit un corp de cladire in scop comercial si celalalt locuinta familiala, in zona ultracentrala a municipiului, unde nu prea exista locatii/constructii care sa aiba si suprafata construita si teren intr-o singura locatie si ca "pretul pe metru patrat de suprafata construita- idem pentru teren zona ultracentrala" luat in calcul de evaluatori nu sunt chiar relevante.
Care ar trebui sa fie argumentul care sa convinga ca nu poate fi avut in vedere acelasi pret/mp suprafata construita sau teren, pentru, de ex. o locuinta de doua camere si dependinte si teren de 250 mp in zona ultracentrala, comparativ cu "oportunitatea" locatiei mele?.

Va multumesc si va doresc succes in activitate.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
18 Apr 2019
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta. Nu stim care este pretul comunicat de persoanele cu care ati discutat si care este baza de calcul al acestuia. Un raport de evaluare intocmit de un profesionist (evaluator autorizat) va tine cont atat de starea de fapt a imobilului, cat si de potentialul acestuia. De aceea, cosideram ca ar ajuta sa va adresati, inainte de toate, unui evaluator si sa solicitati o expertiza. Aceasta va constitui cel mai convingator argument. Lista evaluatorilor autorizati este disponibila pe site-ul ANEVAR: http://site2.anevar.ro

Un alt demers pe care l-ati putea face (cu recomandarea de a nu renunta la evaluarea oficiala), consta in promovarea imobilului la pretul pe care il doriti dumneavoastra, minim o luna. Rezultatele obtinute astfel - numarul de persoane interesate, solicitari de vizionare s.a - v-ar putea oferi o imagine mai clara asupra potentialului de a vinde la pretul respectiv.

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, ne dorim ca experienta de tranzactionare sa fie una pozitiva de la inceput pana la final si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0