Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
mircea.costineanu a întrebat

preturile reale de vanzare ap. 2 camere zona Obor

publicat pe 11 dec. 2019 in categoria Proprietari

Perioada vanzarii 2013-2019

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
4 răspunsuri de la experți 3 răspunsuri de la cititori
avatar
Anca Toma a răspuns:
8 ian. 2020
  • imobiliare.ro

Statisticile prezentate de site-ul nostru au la baza preturile comunicate / publicate de catre proprietarii anunturilor. Prin urmare, trebuie tinut cont mereu de o marja de eroare dictata, in primul rand, de corectitudinea completarii ofertelor imobiliare.
Pentru a exemplifica, o persoana (agent, proprietar, dezvoltator) care publica un anunt de vanzare pe site-ul nostru, dispune in formularul standard de mai multe campuri legate de pret: “pret vanzare” (se completeaza obligatoriu), “Nu include TVA” (se bifeaza optional), “Alte detalii pret” (se completeaza optional cu alte informatii despre pret considerate a fi relevante). Comportamentele de completare a acestor informatii sunt foarte diferite si nu putem controla / ghida acest proces. Multi trec in campul dedicat pretul final, pentru a nu complica lucrurile; altii prefera sa treaca pretul fara TVA, pentru ca este mai atractiv, bifeaza sau nu mentiunea legata de TVA si, eventual, adauga referiri in continutul anuntului.
Orice analiza de pret tine cont numai de informatiile comunicate in anunturi si, automat, este dependenta de calitatea acestora. Acesta este si motivul pentru care nu am adaugat in statistici mentiuni legate de TVA.
Legat de localizare, este de preferat ca toate imobilele sa fie localizate cat mai corect. Am dezvoltat si instrumente de avertizare in acest sens (atat pentru proprietarii anunturilor, cat si pentru vizitatori), insa, ca si mai sus, exista in continuare cazuri in care pozitionarea pe harta nu este conforma cu realitatea, fapt care afecteaza intr-o anumita masura analizele statistice.
In speranta ca explicatiile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam, oricand veti avea nelamuriri cu privire la piata imobiliara.