Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Viorel a întrebat

procurare apartament

publicat pe 28 feb. 2019 in categoria Cumpărători

ce taxe sunt de plătit la momentul procurării apartamentului de un cetățean din Moldova

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
avatar
Martha Popa a răspuns:
28 feb. 2019
  • TOTAL HOUSE IMOB &SERVICES SRL
  • OWNER
  • Ploiesti

Daca faceti referire la Romania va pot raspunde, dar daca va referiti la procurarea unui imobil in republica Moldova cel mai bine intrebati ori o agentie locala ori un notar.
Despre achizitia in Romania ,mai intai trebuie sa stiti ca o sa va trebuiasca un nr de NIF dat de Admin Fiscala romaneasca (numar de identificare fiscala) cu ajutorul caruia ulterior achizitiei dvs ca si persoana fizica sa puteti face platile impozitelor anuale catre statul roman ,dar si cele pentru utilitati.
Va trebuie un cont bancar romanesc, in lei romanesti in care sa faceti conversia banilor ,sau in euro daca va este mai usor dar sa aiba sucursala de lucru in acel oras.Cel mai bine intrebati vanzatorul la ce banca are contul si daca vrea euro sau lei.Ideal ca sa se vada mai bine transferul de bani ,faceti cont la aceeasi banca cu vanzatorul.
Daca dvs o sa aveti banii in lei si vanzatorul vrea euro dvs trebuie sa convertiti banii in euro si la cursurile bancii pierdeti foarte mult .Aici depinde cum va intelegeti cu vanzatorul imobilului.Apoi este necesar sa aveti un buletin sau un pasaport , care sa fie valabile , sa nu aveti interdictie de patrundere in Romania ,iar imobilul sa fie achizitionat cu scop de resedinta nu de domiciliu.
Cand veniti la notar , trebuie sa ii predati copie dupa cartea de identitate,copie dupa contul iban al bancii din care faceti transferul bancar, sa aveti deja numarul NIF.
In ziua prezentarii la notariat va trebuie buletinul in original si sa va asigurati ca banca de la care faceti transferul de bani isi are un punct de lucru in apropiere de biroul notarial fiindca o sa mergeti cu vanzatorul acolo sa depuneti banii in contul dansului si sa primiti o dovada de plata cu care sa va intoarceti inapoi la notar.Atentie ca de regula trebuie mentionat initial la notar ca tranzactia se va face cu cash sau prin transfer bancar.
Multa bafta !