Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Dascalita Alex a întrebat

Recomaprtimentare apartament

publicat pe 28 Feb 2020 in categoria Cumpărători

In cazul in care doresc sa unesc camerele cu balconul si sa fac apartamentul decomandat, imi trebuie autorizatie sau proiect? Si cat ar costa din punct de vedere al actelor, aceste modificari? Multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
proprietar a răspuns:
3 Mar 2020
  • imobiliare.ro

Se pot face anumite modificari apartamentelor fara a fi necesara o autorizatie, insa acestea nu trebuie sa afecteze structura de rezistenta sau alte caracteristici esentiale ale imobilului. Prin urmare, sunt permise lucrari de genul: reparatii pereti / balcon, inlocuire tamplarie exterioara / interioara, zugraveli / finisaje s.a.

Planurile dumneavoastra insa aduc modificari structurii si compartimenarii apartamentului; prin urmare, pentru a putea executa aceste lucrari este necesara obtinerea autorizatiei de constuire/ desfiintare de la primaria locala. Lista actelor necesare depunerii dosarului de autorizare ar trebui sa fie publicata pe site-ul institutiei, insa, cel mai probabil, veti avea nevoie, printre altele, de certificat de urbanism (se obtine tot de la primarie) si de documentatia tehnica a proiectului, pentru care va trebui sa apelati la specialisti in domeniu.

Legat de pret, nu va putem oferi o estimare, depinde proiectul final, de firmele la care veti apela pentru acesta s.a. Este posibil sa primiti sfaturi / indrumari utile legate de furnizori de astfel de servicii, dar si de preturi, de la serviciul de urbanism din cadrul primariei.

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0