Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Georgescu valerica a întrebat

Se poate cumpara o garsoniera in rate?

publicat pe 7 Feb 2018 in categoria Proprietari

Se poate cumpara o garsoniera in rate?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
30 Mar 2018
  • imobiliare.ro

Raspunsul scurt la aceasta intrebare este: “Da, se poate”. Dorim insa sa adaugam cateva informatii suplimentare care, speram, va vor fi de ajutor in demersurile dumneavoastra de achizitie a unei locuinte:
- o persoana, pentru a contracta un credit destinat achizitiei de locuinte, trebuie sa indeplinesca anumite conditii impuse de banca; acestea difera de la o institutie de credit la alta, cele mai importante fiind: veniturile constante (venituri lunare din salariu, din drepturi de autor, pensie s.a.), un anumit nivel al veniturilor (in functie de valoarea veniturilor lunare, se stabileste suma maxima pe care o puteti imprumuta), varsta imprumutatului s.a.
- accesarea unui credit implica, de asemenea, costuri: evaluarea imobilului de catre un expert desemnat de banca, taxele / comisioanele aferente analizei dosarului si acordarii creditului, valoarea asigurarilor obligatorii s.a. Banca va va informa punctual asupra acestora, dar si asupra cunatumului avansului de care trebuie sa dispuneti (toate creditele ipotecare presupun un avans, insa cuantumul minim al acestuia variaza in functie de tipul de credit, de localitatea in care se afla imobilul, de veniturile solicitantului s.a.)

- este posibil ca anumite credite imobiliare sa includa conditii si cu privire la imobilul pe care doriti sa-l achizitionati; de exemplu, vechimea imobilului. Aici dorim sa mai facem o precizare importanta: imobilul trebuie sa aiba toata documentatia legala si cadastrala la zi; in cazul in care actele prezinta nereguli ori sunt incomplete, banca va amana sau va respinge acordarea imprumutului.
- va sfatuim sa informati de la inceput vanzatorul cu privire la intentia dumneavoastra de a contracta un credit - o astfel de achizitie implica o perioada mai mare de timp, un grad de risc mai ridicat cu privire la finalizarea tranzactiei, documentatie mai elaborata etc, conditii pe care unii vanzatori nu le agreeaza.

0