Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
soptelea a întrebat

sunt pe cale de a cumpara un imobil prin prg Prima Casa ,imobil gasit…

publicat pe 14 Dec 2011 in categoria Cumpărători

sunt pe cale de a cumpara un imobil prin prg Prima Casa ,imobil gasit prin agentie imobiliara! vreau sa aflu cum ar fi corect, pentru a nu iesi in pierdere, sa procedez cu plata comisionului agentiei:sa-l platesc integral in momentul in care se semneaza contractul vanzare/cumparare sau jumatate la semnarea antecontractului vanzare/cumparare si jumatate la semnarea contractului?precizez ca agentia insista in plata jumatatii din comisionul corespunzator in mom semnarii antecontractului!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la cititori
Eugen C. a răspuns:
29 Dec 2011

OUG 174/2008

Art. 97. - O tranzactie imobiliara se considera incheiata in momentul in care vanzatorul si cumparatorul au semnat actul de vanzare-cumparare.
Art. 98. - Contractul de intermediere imobiliara sau alte eventuale contracte accesorii incheiate intre consumator si agentia imobiliara nu pot contine clauze penale care sa oblige consumatorul care nu isi indeplineste angajamentele contractuale la plata unei sume mai mari decat onorariul pe care l-ar fi platit in cazul incheierii tranzactiei.
Art. 99. - Agentia imobiliara nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) cand intre consumator si agentia imobiliara nu este incheiat un contract de intermediere;
b) cand contractul de vanzare-cumparare/inchiriere nu s-a incheiat;
c) cand contractul nu are stipulata clauza de exclusivitate, iar tranzactia s-a realizat fara participarea agentiei imobiliare.
Art. 910. - Nu se permite plata in avans a comisionului, partiala sau totala, decat cu acordul scris al consumatorului si cu precizarea situatiilor in care agentia imobiliara este obligata sa inapoieze consumatorului sumele primite in avans.

0