Adrian C. a întrebat

Taxe din vanzare a 2 ap dintr-un duplex.

publicat pe 26 Mar 2021 in categoria Proprietari

Buna ziua,
Am construit un duplex cu 2 apartamente pe care urmeaza sa la vand. Stiu ca la prima tranzacyie nu se plateste nimic dar intrebarea este legata de a doua tranzactie. Cele 2 tranzactii cumulate ajung la 160.000eur si sunt efectuate in acelasi an. Ce trebuie sa fac pentru a fii in legalitate cu a doua tranzactie? Trebuie platit TVA pe suma respectiva? Impozit pe venit?
Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
29 Mar 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Din punctul nostru de vedere, activitatea descrisa are caracter economic si ar intra sub incidenta normelor de aplicare TVA.
Principala noastra recomandare este sa va consultati, inainte de a initia procesul de vanzare, cu un notar public – acesta va va sfatui cu privire la drepturile si obligatiile impuse activitatea desfasurata (care, daca se considera act de comert, este deja inceputa).
Va rugam sa consultati si raspunsul publicat de catre partenerul nostru expert, Ana-Maria Istrati / ZOOM CITY, la o intrebare din aceasta categorie: http://www.imobiliare.ro/feedback_301771
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0