Un sfat pentru un agent imobiliar incepator
publicat pe 24 Dec 2024 in categoria ProprietariCe aptitudini iti trebuie sa ajungi in top?
Care sunt cele mai intalnite greseli ale unui agent neperformant?
De ce nu reusesc unii agenti si renunta dupa scurt timp?
1. Cele două atribute esențiale ale unui agent imobiliar sunt cinstea și empatia. De aici pleacă totul. Apoi urmează acele caracteristici care te pot ajuta să ajuți oamenii cât mai eficient, mai plăcut și mai profitabil.
Comunicativitatea este o aptitudine obligatorie. În imobiliare nu e vorba despre clădiri, terenuri, suprafețe, locații, prețuri. E vorba despre oameni. Despre nevoile și dorințele acestora. Dacă nu comunici deschis cu clienții tăi, nu îi poți ajuta să facă poate cel mai important pas din viața lor.
Consecvența este următoarea pe listă. Lucrezi în domeniul vânzărilor și fiecare zi înseamnă un nou început. Nu ai salariu fix, nu ai garanția că cineva te plătește la sfârșitul lunii. Tu te organizezi. Trebuie să fii disciplinat. Trebuie să lucrezi constant.
Ar mai fi multe de zis: aptitudini de bază, aptitudini pentru succes, îmbunătățirea lor, etc.
2. Cea mai gravă greșeală este aceea de a profesa fără a fi pregătit. Fără să fi învățat bazele meseriei și fără a avea un mentor. Dacă o faci "după ureche",ai toate șansele să eșuezi. Majoritatea covărșitoare a agenților imobiliari renunță în primele 3 luni de activitate. Fără un sistem, fără un plan, fără knowhow, fără îndrumător, e sigur că vei înfrânge.
O altă greșeală pe care o fac mulți constă în goana după bani și nu după satisfacția clienților. Ca agent imobiliar, tentația e foarte mare "să treci peste orice" ca să îți încasezi comisionul. Asta poate merge odată, de două ori, la unii chiar și de mai multe ori, dar nu e bine. Pe termen lung, nu ai cum să reușești. Și, mai mult, nu e etic. Ce ție nu îți place, altuia nu-i face.
3. Renunță repede pentru că nu găsesc bucurie în ceea ce fac și pentru că nu câștigă imediat o sumă considerabilă. Oamenii încep orice activitate profesională cu scopul primordial de a câștiga bani. Dacă asta nu se întâmplă repede sau suma e prea mică, renunță. În imobiliare nu ai garanția că în prima lună ai deja venituri de director, cum cred unii. Dai câteva telefoane, te plimbi, deschizi 2-3 uși și gata, vin miile de euro. Nu așa funcționează!
Iar dacă nu îți face plăcere să vorbești cu oamenii, să le înțelegi nevoile și dorințele, să mergi mult "pe teren", să îți bați capul cu conceperea de anunțuri atractive, să te implici în negocieri, să cunoști mereu persoane noi, să te implici în colaborări cu notari, juriști, brokeri de credite, evaluatori, etc, dacă per total nu iubești dinamismul și "lucrul cu oamenii", nu ai ce să cauți în meseria asta și renunți rapid.
Sunt multe de zis, foarte pertinente întrebările, dar răspunsurile corecte și complete nu pot fi date aici. Sper că macar puțin ți-am fost de folos. Succes!
Spor și voie bună!
OVIDIU LĂZĂRESCU
Consultant imobiliar | Trainer și Autor de cursuri | Consultant companii imobiliare
www.consultantimobiliar.ro
1
Va multumim pentru interesul acordat secțiunii noastre de consultanta.
Am selectat cateva articole care abordeaza aceasta tema, speram sa ajute:
https://www.imobiliare.ro/feedback_378084
https://blog.remax.ro/ce-trebuie-sa-stii-ca-agent-imobiliar-pentru-a-avea-succes-in-imobiliare
https://blog.remax.ro/4-modalitati-pentru-a-deveni-un-agent-imobiliar-mai-profitabil
https://blog.napocaimobiliare.ro/2020/02/20/cariera-in-imobiliare-7-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii/
Va dorim mult succes si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.
0