Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Vlad a întrebat

Vreau sa cumpar o garsoniera si as dori sa renunt la incalzirea de la…

publicat pe 12 iul. 2013 in categoria Investiții

Vreau sa cumpar o garsoniera si as dori sa renunt la incalzirea de la reteaua publica, din cate am inteles exista varianta incalizirii cu aer conditionat dar functioneaza pana la -10 grade, iar la noi iernile sunt ceva mai friguroase in unele perioade, exclud varianta centralei pe gaz, personal cred ca investitia e prea mare. Astept sugestii pro/contra.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la cititori
Vlad a răspuns:
16 iul. 2013

De unde pot achizitiona acest tip de aer conditionat, cele care se gasesc in comert sunt majoritatea pentru home use in conditii normale. Banuiesc ca si pretul este unul mai piperat (sa nu ajung la acelasi cu pretul centralei pe gaz). Multumesc anticipat.

George a răspuns:
13 iul. 2013

Pro: Costul mai mic la intretinere (daca pretului energiei si/sau gazului vor ramane constante)
Eliminarea partiala a cheltuielilor administrative
Caldura cat vrei si cum vrei
Contra:Costul aparatelor, care nu se va amortiza mai devreme de 5 ani;
crearea unui precedent pe scara blocului (am locuit intr-un apartament cu centrala termica si intr-unul conectat la retea)si deconectarea tuturor vecinilor, caz in care iarna va trebui un efort suplimentar la incalzire.
Eventuale cheltuieli de intretinere si reparatii, filtre, metoda de incalzire cat de sanatoasa este pentru oranism, ridicarea prafului in camera, riscul de astm la copii, etc

Traian a răspuns:
12 iul. 2013

eu am o garsoniera de 5 ani si ma incalzesc cu un aer conditionat iarna de iara si nu sunt probleme daca achizitionezi un aer semiindustrial cel putin pana la - 25 de grade nu ai probleme !!