Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Stef a întrebat

Vreau sa cumpar un apartament nefinalizat …

publicat pe 2 Nov 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua,

doresc sa cumpar un apartament care se afla in constructie. Contractul se face cu o persoana fizica care construieste un bloc mic cu 3 etaje, 15 apartamente si si parcare subterana. Contructia este nefinalizata. Acum este la rosu, insa deja infrastructura pentru bai si curent pana la etajul 2 sunt pregatite.

Vreau sa inchidem un ante-contract pentru contractul final de cumparare – vanzare cand apartamentul este gata. Cu antecontractul vine si un avans in valoare de 35% pretul;ui final de vanzare. Inclus vor fo finisajele.

Acum intrebareile mele:

Care puncte trebuie acoperite in contract?
Trebuie agreat deja continutul de contract vanzare / cumparare?
Ce garantii / sigurante exista daca dezvoltatorul o sa aibe dificultati / nu mai termina cladirea?
Trebuie deja specificat ce finisaje sa foloseasca sau contravaloarea lor (marca parchet / tip parchet / gresie / bai / prize? cate prize si unde? cabluri de internet si tv? La ce nivel de detaliu?
exista alte chestii care trebuie specificate dinainte? o asigurare care trebuie facuta?

Fac asta prima data si nu am experienta cu transactii imobiliare.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
Ionut Stancu a răspuns:
3 Nov 2018
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna ziua!
Din punctul meu de vedere, situatia este usor delicata. In primul rand, fiind vorba despre o persoana fizica, as verifica istoricul acesteia. Personal, inainte de a achita un avans consistent, as solicita anumite garantii care sa acopere avansul (ex. o garantie asupra imobilului DACA acesta nu este grevat de vreo sarcina - gen ipoteca bancara).
Evident, clauzele inscrise in promisiunea de vanzare se vor regasi si in contractul de vanzare pe care il veti autentifica pana la termenul agreat de comun acord cu vanzatorul in promisiunea de vanzare, cu exceptia situatiilor in care, tot de comun acord, veti decide incheierea unui act aditional de prelungire a promisiunii in forma autentica.
In continutul promisiunii vor fi specificate conditiile in care va fi livrata proprietatea (la "rosu", la "gri", la "cheie") si dotarile acesteia. De regula, pentru finisaje, dezvoltatorul ofera 2 variante la alegerea dvs:
1. va pune la dispozitie o "paleta" de finisaje (gresie, faianta, parchet, usi interioare etc) din care sa alegeti, mentionand in promisiunea de vanzare codurile acestora si producatorul;
2. va pune la dispozitie un buget pentru finisaje si ramane in sarcina dvs alegerea acestora, urmand a fi montate in costul total al apartamentului, de catre echipa de lucru a constructorului.
Contractul de vanzare poate fi incheiat dupa obtinerea documentatiei cadastrale in forma finala (apartamentare) si a procesului verbal de receptive a cladirii, cu mentiunea ca, in cazul in care veti cumpara cu credit imobiliar/ipotecar, sa solicitati evaluatorul bancii DOAR dupa montarea tuturor finisajelor, avand in vedere ca acesta va efectua documentatia in functie de ceea ce exista deja in apartament SI NU in functie de ceea ce se declara.
Va doresc mult succes!

  • Rating răspuns 4/5
  • 2 evaluări