Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 mart. 2012

Sa cumperi sau sa inchiriezi o locuinta pentru copilul tau, proaspat student?

scris de Leonard M. in categoria Chiriaşi, Cumpărători

Este o intrebare pe care foarte multa lume si-o pune, pentru ca subiectul este intr-adevar sensibil. Studentia, privita din punct de vedere social, inseamna “ruperea” de familie, de casa parinteasca, inceputul unui nou drum, pe cont propriu. Este, daca vrei, o renastere. Ajutorul moral si financiar al familiei este deosebit de important, iar daca implica si achizitionarea unei locuinte, cu atat mai mult.

Chiria este buna! Chiar daca vorbim de o perioada scurta de timp, cunoscuta si subliniata in contractul de inchiriere, chiria inseamna locuinta! Implica responsabilitati(plata cheltuielilor la o data fixa, curatenie, responsabilitati fata de vecini), asigura confort, asigura siguranta, asigura independenta.

Dar tu iti doresti pentru copilul tau mai mult. De fapt, care sunt acele elemente, pe care trebuie sa le iei in calcul, pentru ca balanta sa incline catre cumparare si pentru a fi sigur ca urmeaza sa faci o miscare buna? Iti prezentam, mai jos, un set de intrebari:

– copilul meu este responsabil? Majoritatea veti raspunde: “bineinteles ca este”. Responsabilitatea este o chestiune foarte serioasa insa si ai putea, macar pentru ca urmeaza sa faci o investitie, sa o tratezi ca atare. Responsabilitatea tine in primul rand de maturitate si sa stii ca unele persoane nu se maturizeaza nici la 30 de ani! In schimb responsabilitatea se poate educa. Daca tu crezi ca educatia copilului tau este una sanatoasa, principiile sale de viata sunt solide si confirmate, nu trebuie sa-ti faci probleme.

– orasul in care urmeaza sa fac achizitia este bun pentru astfel de investitii? Daca piata imobiliara locala este in crestere, orasul se dezvolta din punct de vedere economic, daca se fac investitii majore, tu trebuie sa fii la curent cu toate acestea. Pana la urma achizitia unui bun trebuie sa cuprinda elementul investitional; perspectiva unui profit facand parte integranta din procesul de cumparare.

– este posibil sa gasesc un chirias pentru cealalta camera? Un fost coleg de liceu, un coleg nou de facultate sau un bun prieten pot fi solutii pentru o scadere a costurilor lunare cu intretinerea locuintei. Acest lucru se traduce in siguranta pentru tine, iar pentru copilul tau, in eliberarea de noile responsabilitati. Astfel socul mutarii este mult atenuat, acumularea experientei locuirii departe casa natala, facandu-se treptat, in timp.

– sunt perspective postuniversitare? Dupa terminarea facultatii orasul in care a studiat copilul tau, trebuie sa-i ofere perspective de dezvoltare. Cum este piata locurilor de munca? Cum sunt salariile? Domeniul in care a studiat este cautat? Sunt perspective pentru micii investitori?

Daca la cele 4 intrebari de mai sus ai raspuns cu “da” ai motive serioase sa cumperi o locuinta pentru copilul tau, proaspat student intr-un oras nou.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai a cumpărat hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca

Tranzacția a fost facilitată de reprezentantele a două birouri diferite din cadrul rețelei RE/MAX România. RE/MAX România a anunțat vânzarea hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca, către Facultatea de Drept...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor în martie 2021. Dintre marile orașe, cele mai mari creșteri au avut loc în Cluj-Napoca și București

După ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an, prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie...

citește mai departe
Rhodium Residence: ansamblu de tip boutique într-o zonă liniștită, aerisită și cu spații verzi din Cluj-Napoca (P)

Îți dorești ca „acasă” să te poți relaxa deplin, dar și să poți ajunge rapid în mijlocul naturii? Acest ansamblu rezidențial îți împlinește ambele dorințe – și nu numai....

citește mai departe
Noiembrie 2020, o nouă lună de creșteri la prețurile apartamentelor. Ce s-a întâmplat în marile orașe

Variații pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață, însă cele mai semnificative pe segmentul rezidențial nou. După un avans de 2,4% în octombrie, prețurile locuințelor au înregistrat...

citește mai departe