Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 mart. 2012

Sa cumperi sau sa inchiriezi o locuinta pentru copilul tau, proaspat student?

scris de Leonard M. in categoria Chiriaşi, Cumpărători

Este o intrebare pe care foarte multa lume si-o pune, pentru ca subiectul este intr-adevar sensibil. Studentia, privita din punct de vedere social, inseamna “ruperea” de familie, de casa parinteasca, inceputul unui nou drum, pe cont propriu. Este, daca vrei, o renastere. Ajutorul moral si financiar al familiei este deosebit de important, iar daca implica si achizitionarea unei locuinte, cu atat mai mult.

Chiria este buna! Chiar daca vorbim de o perioada scurta de timp, cunoscuta si subliniata in contractul de inchiriere, chiria inseamna locuinta! Implica responsabilitati(plata cheltuielilor la o data fixa, curatenie, responsabilitati fata de vecini), asigura confort, asigura siguranta, asigura independenta.

Dar tu iti doresti pentru copilul tau mai mult. De fapt, care sunt acele elemente, pe care trebuie sa le iei in calcul, pentru ca balanta sa incline catre cumparare si pentru a fi sigur ca urmeaza sa faci o miscare buna? Iti prezentam, mai jos, un set de intrebari:

– copilul meu este responsabil? Majoritatea veti raspunde: “bineinteles ca este”. Responsabilitatea este o chestiune foarte serioasa insa si ai putea, macar pentru ca urmeaza sa faci o investitie, sa o tratezi ca atare. Responsabilitatea tine in primul rand de maturitate si sa stii ca unele persoane nu se maturizeaza nici la 30 de ani! In schimb responsabilitatea se poate educa. Daca tu crezi ca educatia copilului tau este una sanatoasa, principiile sale de viata sunt solide si confirmate, nu trebuie sa-ti faci probleme.

– orasul in care urmeaza sa fac achizitia este bun pentru astfel de investitii? Daca piata imobiliara locala este in crestere, orasul se dezvolta din punct de vedere economic, daca se fac investitii majore, tu trebuie sa fii la curent cu toate acestea. Pana la urma achizitia unui bun trebuie sa cuprinda elementul investitional; perspectiva unui profit facand parte integranta din procesul de cumparare.

– este posibil sa gasesc un chirias pentru cealalta camera? Un fost coleg de liceu, un coleg nou de facultate sau un bun prieten pot fi solutii pentru o scadere a costurilor lunare cu intretinerea locuintei. Acest lucru se traduce in siguranta pentru tine, iar pentru copilul tau, in eliberarea de noile responsabilitati. Astfel socul mutarii este mult atenuat, acumularea experientei locuirii departe casa natala, facandu-se treptat, in timp.

– sunt perspective postuniversitare? Dupa terminarea facultatii orasul in care a studiat copilul tau, trebuie sa-i ofere perspective de dezvoltare. Cum este piata locurilor de munca? Cum sunt salariile? Domeniul in care a studiat este cautat? Sunt perspective pentru micii investitori?

Daca la cele 4 intrebari de mai sus ai raspuns cu “da” ai motive serioase sa cumperi o locuinta pentru copilul tau, proaspat student intr-un oras nou.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Niveluri-record de locuințe finalizate în mai multe piețe rezidențiale transilvănene. Unde sunt „suburbiile” cele mai atractive

Într-unul dintre cazurile analizate, numărul unităților locative finalizate s-a dublat comparativ cu anul anterior. În ciuda provocărilor ridicate de situația din domeniul sanitar, reprezentanții SVN Romania sunt de părere...

citește mai departe
Maurer Imobiliare: „Continuăm să lucrăm asiduu la proiectul nostru de peste 300 de unități din centrul orașului Cluj-Napoca” (P)

Apartamentele din cadrul ansamblului Maurer Panoramic vor beneficia, printre altele, de sistem smart home și încălzire prin pardoseală. Te afli în căutarea unui apartament nou, construit cu simțul răspunderii,...

citește mai departe
Oaza ta de relaxare: vilă în stil rustic, cu teren de aproape 5.000 de metri pătrați, la 20 de minute de Cluj-Napoca (P)

Visezi la o oază de relaxare în afara Clujului – orașul cu cea mai rapidă dezvoltare, după Capitală? Această vilă spațioasă, ce combină confortul modern cu stilul tradițional, poate...

citește mai departe
Cluj, București și Timișoara: Prețurile apartamentelor, pe cartiere, la finele lui 2018

Cele mai mari diferențe între prețurile apartamentelor pe cartiere, ajungând și la peste 1.500 de euro pe metru pătrat util, pot fi observate în București; la polul opus se...

citește mai departe
O piață rezidențială mai matură: marii dezvoltatori iau în vizor și orașele mai mici!

Un semn că avem de-a face cu o piață rezidențială mai matură ar fi ca dezvoltatorii de prestigiu să se orienteze nu doar către Capitală și marile centre regionale,...

citește mai departe