Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 August 2020

Soluția spaniolilor de la Gran Via la schimbarea preferințelor cumpărătorilor de locuințe

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 18 August 2020

Pe piața rezidențială, modificările la nivelul cererii pot apărea, în general vorbind, destul de ușor – chiar de la un an la altul.

În cadrul celui mai recent webinar marca CPI organizat de Imobiliare.ro, (și) reprezentanții Gran Via au remarcat anumite schimbări în preferințele consumatorilor de pe piața imobiliară, ca urmare a stării de urgență. „Într-adevăr am observat că lumea își dorește o terasă mai mare, o cameră în plus, zonă verde mai multă, este clar că pandemia a schimbat un pic […] ceea ce caută clientul. Avem clienți care ne întreabă de apartamente cu patru camere – ceea ce aveam înainte, dar foarte puțin”, a subliniat Antoanela Comșa, director general al Gran Via România.

Citește și:
„Recalibrarea” nevoii de locuire: confort sporit, suprafețe mai mari, spațiu exterior și facilități în proximitate

Românii, mai interesați de case și vile în perioada de pandemie. Cât de sustenabilă este, în continuare, această tendință?

Structurile flexibile permit adaptarea rapidă la cerințele pieței

Modificarea preferințelor cumpărătorilor de locuințe, resimțită în momentul de față pe fondul epidemiei de Covid-19, nu este, însă, o noutate. „Din momentul în care decizi să începi un proiect […] până la momentul la care vinzi, piața se poate schimba foarte mult, […] astăzi piața poate să ceară garsoniere și apartamente de două camere, dar anul viitor – sau la începutul anului viitor –, piața să ceară apartamente de trei camere. Pentru ultimele faze [ale proiectelor companiei] tot timpul am reautorizat proiectele pe parcursul execuției lucrărilor, modificând tipologia apartamentelor”, a declarat reprezentanta dezvoltatorului spaniol.

„Încercăm tot timpul să avem niște structuri flexibile, care să ne permită […] această modificare în timpul execuției proiectului.”

 

Citește și:
„Vindem (și) mai bine decât înainte de pandemie!”. Cum evoluează cele patru proiecte rezidențiale ale unui dezvoltator cu circa 1.800 de locuințe finalizate

De la două camere la patru, de la trei la două, plus una

Comșa a precizat că o asemenea structură flexibilă s-a avut în vedere, spre exemplu, în cazul ansamblului Gran Via Park, astfel încât aici să se poată livra, la cererea clienților, apartamente cu patru camere (rezultate din contopirea unor apartamente cu două camere). De asemenea, în proiectul din Timișoara 58, locuințele de până la etajul șapte au o anumită tipologie, iar de aici în sus au o altă tipologie. „De ce? Pentru că în momentul în care am ajuns la etajul șapte ne-am dat seama că piața cere altceva – și atunci am schimbat imediat proiectul. La fel în Gran Via Park: aveam mai multe apartamente de trei camere pentru unul din blocuri […], dar la momentul la care ne-am apucat să vindem am observat că cererea era mai mare pe garsoniere și pe două camere – și atunci am modificat și acolo proiectul”, a explicat Comșa.

Cât de ușor de implementat sunt asemenea schimbări? Reprezentanta Gran Via a precizat că, atâta timp cât acestea vizează doar anumite lucrări de recompartimentare interioară, fără modificarea numărului de apartamente, a fațadei sau a structurii, ele nu necesită obținerea unei noi autorizații de construire. În alte cazuri, însă, este necesară o nouă autorizație: procedura diferă de la caz la caz, însă există destule situații în care aceasta se poate acorda și fără ca dezvoltatorul să fie nevoit să obțină un nou certificat de urbanism și toate celelalte avize.

Citește și:
Piața rezidențială prin ochii unui dezvoltator care a început, în iunie, construcția unui proiect de peste 200 de locuințe. O nouă tendință pe fondul pandemiei: mutarea în alt oraș!

Casă sau apartament: ce-ai zice de o variantă „hibridă”, foarte atractivă după perioada de izolare? E mai accesibilă decât vilele!

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Apartamente cu GRĂDINĂ, inclusiv cu TVA REDUS, de vânzare în EnVogue Residence – Iuliu Maniu, zona Militari! (P)

Având două sau trei camere, unitățile locative de acest tip sunt disponibile pentru mutare imediată, iar unele se încadrează atât în plafonul de preț prevăzut pentru achitarea unei cote...

citește mai departe
Cum se văd vânzările de apartamente de la etajul 19? (P)

Sfârșitul anului aduce în lumina reflectoarelor unul dintre proiectele cele mai impunătoare din București, ansamblul Global Residence Monolitului aflat lângă stația de metrou Mihai Bravu, un complex cu regim...

citește mai departe
Un nou ansamblu rezidențial în estul Capitalei. Apartamentele s-au pus în vânzare săptămâna aceasta

HILS Development, dezvoltator cu peste 4.000 de apartamente în portofoliu, lansează un nou proiect rezidențial. HILS Sunrise va fi construit în imediata apropiere a stației de metrou Anghel Saligny...

citește mai departe
Chirie în două dintre proiectele noi din București. Ai de ales din 120 de locuințe

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital își rezervă stocul de locuințe finalizate în București pentru o ofertă de închiriere, cu contribuția financiară a unor investitori instituționali. Tranzacția inițială cuprinde aproximativ 120...

citește mai departe
Dacă vrei o locuință aici, ar fi bine să te grăbești. Gradul de contractare a ajuns la 98% în prima jumătate a anului

În ansamblul Greenfield Băneasa, aflat în continuă dezvoltate în zona de nord a Capitalei încă din anul 2007, gradul de contractare a ajuns în prima jumătate a acestui an...

citește mai departe