Velența

Descrierea cartierului Velența

Velența este unul dintre cele mai vechi cartiere din Oradea, fiind situat în zona semicentrală a orașului. Inițial, Velența a fost un sat, atestat în anul 1291, iar numele său popular era Orașul Soldaților. Asta pentru că aici locuiau soldați ai Cetății din Oradea. Velența a devenit un cartier din Oradea în perioada 1850 - 1860, în care au fost unificate cele patru localități care au compus orașul.

Velența este și unul dintre cele mai populate cartiere din oraș, pentru că zona stă foarte bine din punctul de vedere al infrastructurii. De asemenea, primăria are în plan să realizeze mai multe investiții cu scopul dezvoltării zonei.

Dată fiind apropierea de zona centrală din Oradea, acest cartier stă bine la capitolul mijloace de transport în comun. Concret, cartierul este străbătut de patru linii de autobuz: 12, care face legătura cu zona Nufărul și Piața Unirii, 16 - trece prin Piața 1 Decembrie, Romeur și Metro, 17 - are capăt de linie la Gara de Est și 20 - care ajunge la Auchan.

Totodată, în cartierul Velența se află o gara feroviară - Oradea Est și o autogară.

În ceea ce privește oportunitățile de cumpărături, în cartierul Velența se află un Penny Market, pe str. Seleușului, precum și un magazin La Doi Pași, pe str. Borsecului.

Pentru o ofertă mai diversificată, poți merge la centrul comercial Oradea Plaza, aflat în apropiere, în care-și desfășoară activitatea magazine din toate domeniile, inclusiv de fashion. Aici funcționează și un loc de joacă, dar și un supermarket Carrefour.

La capitolul recreere, în cartierul Velența nu sunt foarte multe posibilități de petrecere a timpului liber. De menționat ar fi Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, care este monument istoric, dar și faptul că prin zonă trece râul Crișul Repede, pe malul căruia te poți relaxa.

Însă, cum zona Subcetate este foarte aproape de cartier, aici se găsesc mai multe alternative. Concret, poți alege să te plimbi prin parcul dendrologic, iar lângă se află Cetatea Oradea, emblema orașului.

În zona Velența sunt mai multe opțiuni la capitolul educație. Aici se află Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, care are clase începând cu învățământul primar, dar și Universitatea Agora, care este una privată, având două facultăți și patru specializări.

În cartierele din proximitate pot fi găsite și ale unități de învățământ la care copiii pot fi înscriși.

Zona Velența este bine deservită la capitolul servicii medicale. Concret, în acest cartier se află un centru vascular privat, pe Calea Clujului, un laborator dentar și un laborator de analize medicale, pe str. Seleușului, și o clinică medicală privată, pe str. Războieni.

De menționat este faptul că în proximitatea cartierului se găsește Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie.

La capitolul gastronomie, în cartierul Velența găsești un restaurant în care poți servi preparate culinare și vinuri italienești, pe str. Căii Ferate, dar și un binecunoscut magazin de plăcinte, pe Calea Clujului. De asemenea, pe str. Războieni se află și o cofetărie cu preparate delicioase.

Pentru o ofertă mai diversificată, poți trece pragul complexului comercial Oradea Plaza, unde se găsesc mai multe cafenele și restaurante.

În zonă se află se află o sucursală a Băncii Transilvania, pe str. Războieni și una a CEC Bank, pe str. Seleușului, care au și bancomate de unde poți scoate banii.

În cartierul Velența nu ai foarte multe alternative din acest punct de vedere, dar la mică distanță, în zona centrală din Oradea, vei găsi o ofertă mai bogată.

Primăria Oradea acordă o atenție deosebită acestei zone, astfel că, de-a lungul anilor, în momentul în care a asfaltat mai multe străzi, a realizat și locuri de parcare. Pentru că acest cartier nu se află în zona centrală, găsirea unui loc de parcare se realizează cu ușurință.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Velența

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Velența şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Velența

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Velența

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
150 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
210 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Velența

Vânzare apartament în Oradea

zona Valenta, 2 camere, 42 mp, Etaj 1 / 4

Agentia imobiliara Karmob ,are placerea sa va prezinte un apartament in Oradea,pe strada Borsecului, cu un comision 0% pentru cumparator. Apartamentul se situeaza la etajul 1, intr un bloc de...

Vânzare garsoniera în Oradea

zona Valenta, o cameră, 44 mp, Etaj 1 / 4

Blitz propune spre vanzare apartament de o camera, decomandat, situat la etajul 1 din 4 intr-un bloc reabilitat, cu o suprafata utila de 44 mp, fiind compartimentat astfel: hol, camera, bucatarie,...

Vânzare apartament în Oradea

zona Valenta, 2 camere, 40 mp, Etaj 2 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere, situat in zona Velenta, pe strada Razboieni Nr. 66/A, Jud Bihor. Apartamentul este situat la etajul 2, dintr-un bloc de 4 etaje avand o...

Vânzare apartament în Oradea

zona Valenta, 4 camere, 80 mp, Etaj 3 / 4

Prestige Imobiliare va propune spre vanzare : Apartament cu 4 camere in zona Velenta -Oradea Imobilul este compus din 3 dormitoare mobilate ,living , bucatarie ,2 bai ,hol si 2 balcoane...

Închiriere garsoniera în Oradea

zona Valenta, o cameră, 18 mp, Etaj 4 / 4

Garsoniera se afla in Velenta npenstr. Gradinarilor la etajul 4/4 mai multe detalii la telefon 07******65