Blașcovici

Descrierea cartierului Blașcovici

Din punctul de vedere al suprafeței, Blașcovici este unul dintre cele mai mici cartiere ale capitalei Banatului, amplasat în partea de vest a orașului. În Blașcovici se găsesc în mod preponderent imobile cu regim redus de înălțime (dintre care majoritatea case și vile), însă descoperim și o comunitate de blocuri vechi, ridicate înainte de Revoluție.

Zona nu duce, însă, lipsă de spații verzi, un alt avantaj important pentru potențialii cumpărători fiind reprezentat de accesul facil către centrul orașului. Date fiind caracteristicile de mai sus, această zonă a Timișoarei reprezintă o opțiune de luat în calcul atât pentru cei interesați de achiziția unui apartament, cât și pentru cei care ar prefera, mai degrabă, o casă la curte.

Fiind un cartier de dimensiuni reduse, Blașcovici este destul de deficitar la capitolul mijloace de transport în comun. Cei care locuiesc aici beneficiază, însă, de accesul la linia de tramvai 5, care circulă pe Calea Bogdăneștilor și ajunge în centrul orașului de pe Bega.

Atunci când vine vorba despre supermarket-uri, cartierul nu este bogat în opțiuni. Magazinele „de cartier”, sunt însă, o variantă pentru locuitorii din această zonă, sau, în cazul în care aveți posibilitatea să vă deplasați cu mașina, supermarket-urile din rețeaua Lidl, Mega Image, cât și un Profi City se află imediat în vecinătatea cartierului.

De asemenea, dacă doriți să vă deplasați spre Iulius Mall, cu mașina sau cu alte mijloace de transport în comun, veți ajunge destul de repede, având în vedere dimensiunea redusă a cartierului.

Pentru iubitorii de sport, un avantaj important este reprezentat de proximitatea Stadionului CFR – punct de interes amplasat în cartierul Circumvalațiunii, foarte aproape de „granița” cu Blașcovici. Având o capacitate de circa 7.000 de locuri, acesta este folosit îndeosebi pentru meciuri de fotbal. De asemenea, cei care doresc să aibă parte de antrenamentele zilnice, la sală, se pot orienta spre Sala Gym One, de pe strada Circumvalațiunii nr. 10. Tot aici iubitorii de artă contemporană pot vizita galeria de artă Kunsthalle Bega, proiect al Fundației Calina.

Cartierul Blașcovici este deficitar la capitolul oportunități de învățământ, așadar dacă te vei decide să te muți aici, te vei putea vedea nevoit să apelezi la facilitățile oferite de cartierele învecinate în această privință.

Printre unitățile de învățământ cele mai apropiate se numără câteva instituții situate chiar dincolo de „granița” cu zona Mircea cel Bătrân-Mehala, anume: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, Liceul Tehnologic „Spiru Haret”, dar și Facultatea de Teologie – toate amplasate pe strada Calea Bogdăneștilor. Alte oportunități de educație pot fi găsite și în Circumvalațiunii, precum și în zona Cetate.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Blașcovici:

Cartierul Blașcovici este deficitar și la capitolul servicii medicale – fie ele de stat sau particulare. Deși locuitorii săi pot spera să găsească aici câteva cabinete private de mici dimensiuni, pentru nevoile urgente sau investigațiile mai detaliate, aceștia se vor vedea nevoiți să se orienteze spre alte zone ale orașului de pe Bega.

Astfel, o oportunitate de luat în calcul ar fi centrul medical „Hiperdia”, amplasat aproape de limita nordică a zonei Iosefin, mai exact pe Strada Bulevardul Republicii, nr. 21. Acesta cuprinde o gamă largă de specializări, precum alergologie, cardiologie, dermatologie, endocrinologie, reumatologie, psihiatrie etc. De asemenea, în vecinătate se mai află clinica Medici’s, de pe strada Circumvalațiunii nr. 8-10.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

În ceea ce privește restaurantele, zona dispune de două localuri: Restaurant Gloria și Argentinian Steakhouse (la granița cartierului). În cazul în care ești un gurmand și dorești să descoperi preparate sud-americane din carne de vită, restaurantul Argentinian Steakhouse, de pe strada Suceava nr. 10, poate fi o opțiune. Adăugăm totuși acestei categorii și restaurantul de la parterul Hotelului Mercure. Localul de aici impresionează atât prin design-ul contemporan, cât și prin meniul variat la care se adaugă lista de vinuri atent selectată.

Cu mașina se poate ajunge foarte repede atât la Iulius Town, cât și în centrul orașului, unde, cu siguranță veți avea și mai multe opțiuni.

Găsești sucursale ING Office și BRD în zona Circumvalațiunii, pe strada Gh. Lazăr, și mai multe bancomate tot pe această stradă. De asemenea mai multe ATM-uri și sucursale bancare vei găsi în zona mall-ului Iulius Mall, care se poziționează relativ aproape de acest cartier.

Cu toate că este un cartier de dimensiuni reduse, găsirea unui loc de parcare poate reprezenta și aici o problemă. Totuși, cei care doresc să aibă la dispoziție un asemenea spațiu „cu toate actele în regulă” se pot adresa funcționarilor Primăriei orașului, cu sediul pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Blașcovici

24 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără RPC Village, Consorhogar, City Gate, XCity Towers, Iris Armoniei 25, Complex Braytim, Sol-Residence, Future Residence, City of Mara, Essenza Residence, Denya Forest, ISHO, Timflex Residence, KubiK by ETNS, Monarch Tower, Nord One, Ateneo, Sapporo Town, Vesta 1, Sun City Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Blașcovici şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Blașcovici

În acest cartier se găsește o comunitate importantă de blocuri de apartamente (imobile construite în perioada comunistă, cu un regim redus de înălțime, respectiv P+4E). Din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor de vile din această zonă sunt sub media de preț a apartamentelor din Timișoara.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Blașcovici

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media din Timișoara. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
180 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media din Timișoara. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
270 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media din Timișoara. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Blașcovici

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Blascovici, o cameră, 37 mp, Etaj 3 / 4

Agentia imobiliara Millenium Estate va ofera spre vanzare un apartament cu 1 camera situat la etajul 3. Intr-un imobil cu 4 etaje aflat in zona Blascovici. Imobilul se afla intr-un complex de...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Blascovici, 3 camere, 74 mp, Etaj 2

District Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 3 camere, in zona Blascovici. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 74 de mp. Imobilul este situat intr-o zona...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Blascovici, o cameră, 22 mp, Etaj 3

LUX PRIME ESTATE va propune spre inchiriere o garsoniera in zona Dambovita. Garsoniera se gaseste la etajul 3 al blocului construit in anul 1986. Imobilul se intinde pe o suprafata utila de 22 mp....

Închiriere apartament în Timişoara

zona Blascovici, 3 camere, 75 mp, Etaj 1

? INCHIRIERE APARTAMENT 3 CAMERE ? ? Localizare: Timisoara, Blascovici ? Suprafata: 75mp. ? Dotari: Aer conditionat, Centrala proprie, Masina de spalat, Combina frigorifica, Plita cu inductie,...